Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 30 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

Jet (36): ‘Mijn kind (6) slaapt nog steeds niet door’

Het ene kind slaapt al door met zes weken, het andere pas als het een jaar of vier is. Soms is het zelfs nog later, zoals in Jets geval. Haar kind is zes en is nog steeds elke nacht wakker.“Ik weet niet meer wat ik moet doen. We hebben van alles geprobeerd: van het negeren, samen slapen tot het inschakelen van een slaapcoach. Het wil maar niet lukken.”

“Ons eerste kind sliep al met twee maanden door. Ze werd alleen wakker als ze zich echt niet lekker voelde, maar verder sliep ze iedere nacht het klokje rond. Wat was dat fijn. Na mijn tweede bevalling ging ik ervan uit dat we weer zo’n chille baby zouden hebben. Helaas werd Joep met zeven maanden nog steeds elke nacht drie keer wakker. Als ik toen eens wist dat we zes jaar later nog elke nacht naast zijn bed stonden, dan had ik dat nooit geloofd.

Elke nacht wakker

De afgelopen zes jaar is Joep, op een paar nachten na, elke nacht wakker geweest. Soms huilend, soms met dorst, maar er waren ook nachten bij dat hij een knuffel van ons wilde. In de eerste vier jaar werd hij gemiddeld drie keer per nacht wakker. De afgelopen twee jaar is dat naar ‘maar’ één of twee keer gegaan. Dat is al een hele verbetering, maar toch lijkt het mij ontzettend fijn om ook eens een nacht helemaal niet wakker te worden.

Alles geprobeerd

Na een gesprek met de huisarts, nu twee jaar geleden, zijn we uit gaan zoeken waarom Joep telkens wakker wordt. Bij de KNO-arts zijn zijn amandelen en oren nagekeken. Daar was niets mee aan de hand. De kinderarts heeft verschillende onderzoeken gedaan, waaronder een bloedonderzoek. Toen daar ook niets uitkwam, zijn we eerst naar een fysiotherapeut en later nog naar een osteopaat gegaan. Joep is een aantal keren behandeld, maar helaas heeft dat niets geholpen. Dit was voor ons erg frusterend.

Slaapcoach

Van vriendinnen hoorden we dat de hulp van een slaapcoach wellicht kon helpen. Ik besprak het met mijn man en hij zei dat we het zeker moesten proberen. We vonden iemand op internet en zij kwam al snel langs. Met haar hulp en tips ging het binnen een paar nachten al wat beter. Dat was een opluchting. Dankzij de slaapcoach werd Joep nog maar één of twee keer per nacht wakker. Dat was in ieder geval al een hele verbetering, maar helaas is het (nog) niet gelukt om hem helemaal door te laten slapen.

Toekomst zonder slaap

Ik vind het moeilijk om over de toekomst na te denken, ook vanwege mijn vermoeidheid. Ik kan alleen maar heel erg hopen, dat hij binnenkort beter gaat slapen. Dat zou zo’n opluchting zijn. Meer dan zes jaar slaaptekort hebben er zwaar ingehakt.”

Dit is waarom onze kinderen een betere toekomst hebben dan wij

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.