Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 22 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Johanna: ‘Mijn kind (15) wordt door het hele dorp uitgemaakt voor slet’

Iedere ouder weet dat kinderen erg gemeen kunnen zijn. Als ze gemeen doen tegen jouw zoon of dochter, is dat extra vervelend. Johanna zit in een vervelende situatie. Haar dochter wordt al maanden door het hele dorp uitgemaakt voor slet. “Als ik in de supermarkt loop, hoor ik mensen achter mijn rug fluisteren over mijn dochter. Dit doet erg veel pijn.”

“Samen met mijn man en dochter woon ik al jaren in een klein dorp in het oosten van het land. Na een druk leven te hebben gehad in Amsterdam waren mijn man en ik toe aan iets anders. Het is hier groen, rustig en iedereen kent elkaar. Ik vind het heerlijk, maar de laatste maanden zie ik ook de negatieve kanten ervan. Er wordt namelijk veel geroddeld en dat is erg vervelend.

Puberteit

Mijn dochter Lise is een echte puber en is volop aan het experimenteren met kapsels, make-up en kleding. Ik herken dit van mezelf, want ik was vroeger ook zo. Zoals bijna alle meiden op vijftienjarige leeftijd is ook Lise geïnteresseerd in jongens. Ze heeft in de laatste maanden met meerdere jongens gezoend. Ze is daar altijd open over geweest naar mijn man en naar mij. Niets verkeerds aan lijkt mij, maar toch zijn de inwoners van ons preutse dorp het hier niet mee eens.

Roddelen

Ons dorp heeft één middelbare school en drie basisscholen. Uiteindelijk komt bijna iedereen van de drie basisscholen op dezelfde middelbare school terecht. Iedereen kent elkaar. Dat kan fijn zijn, maar in het geval van mijn dochter kan het ook tegenwerken. Een pestkop uit de klas van Lise had aan alle jongens van de school gevraagd of zij met Lise hadden gezoend. Toen dat er vijftien bleken te zijn, werd ze direct uitgemaakt voor slet. Die dag kwam ze huilend uit school.

Pesten

Het pesten is zelfs zo erg geworden, dat een aantal klasgenoten haar hoofd op een naaktfoto hebben geplakt en in de aula hebben opgehangen. Ook lijken haar vriendinnen afstand van haar te nemen. Gelukkig is Lise sterk en probeert ze zich er niet teveel van aan te trekken, maar ik zie wel degelijk dat ze het er moeilijk mee heeft. Ik heb al met de mentor gesproken en hij geeft aan dat hij de pestkoppen er al op heeft aangesproken, maar dat blijkt niet voldoende.

Bezoek aan de supermarkt

Laatst liep ik in de supermarkt en daar liep een groepje van Lise’s school. Ik hoorde ze zeggen, dat ik de moeder van ‘die slet’ was. Dat deed mij veel pijn. Alsof we niet allemaal experimenteren in onze puberteit? En wat is nu zoenen? Ik vind het hartstikke onschuldig.

Verhuizen

Als dit zo doorgaat, dan gaan we terug naar Amsterdam of naar een andere stad. Ik heb namelijk steeds minder zin om hier te blijven. Hoe kan ik aardig tegen mensen zijn als ze tien minuten later weer over mijn kind aan het roddelen zijn? Ik kan daar niet bij.”

https://www.jmouders.nl/vooral-nederlandse-jongeren-nonchalant-op-internet/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.