Julia van Buuren
Julia van Buuren Eropuit 18 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Dieren knuffelen? Dit zijn de leukste kinderboerderijen in Amsterdam

Ondanks dat er zoveel keuzemogelijkheden zijn, is het soms lastig te bedenken hoe je je kinderen deze keer weer gaat vermaken. Een plek die gelukkig nooit gaat vervelen is de kinderboerderij. Zeker voor kinderen van vier tot en met tien jaar is het een feestje om bij de dieren langs te mogen gaan.

Kinderen leren veel op de kinderboerderij, welke dieren zijn er allemaal en hoe verzorg je deze? Daarnaast kom je geregeld andere kinderen en ouders tegen.

De leukste kinderboerderijen in Amsterdam

In Nederland zijn veel kinderboerderijen te vinden, zo ook in onze prachtige hoofdstad Amsterdam, waar ieder stadsdeel zijn eigen mooie plekjes kent. Wij zochten uit wat hier de leukste kinderboerderijen zijn voor jouw kinderen.

1. Kinderboerderij De Pijp

Deze boerderij vind je in De Pijp en verschillende dieren, zoals geiten, schapen, konijnen en koeien wonen hier in de stad. Kinderen kunnen daarnaast ook ponyrijden en er worden regelmatig leuke activiteiten georganiseerd.

2. Boerderij de Boterbloem

Dit is een biologische boerderij in stadsdeel Osdorp. Naast de dieren bezoeken, kun je hier ook educatieve programma’s volgen die gericht zijn op natuurbehoud en duurzaamheid.

3. Geitenboerderij Ridammerhoeve

Deze kinderboerderij vind je in Amsterdamse Bos. Kinderen mogen hier zelf geiten voeren en aaien, en voor ouders is er een gezellig café waar je iets kunt drinken terwijl de kinderen spelen.

4. Kinderboerderij Gliphoeve

Deze boerderij bevindt zich in Amsterdam-Zuidoost en is ideaal voor een ontspannen dagje uit. Door de vele dieren en groene ruimtes is het een favoriet voor veel gezinnen in de buurt.

5. Kinderboerderij De Werf

Deze boerderij ligt in Amsterdam-Noord. Je kunt hier niet alleen dieren bekijken, ook is er een grote speeltuin en picknickplaatsen.

6. Kinderboerderij Zimmerhoeve

Deze boerderij ligt in het Amstelpark en biedt naast dieren ook educatieve programma’s en workshops voor kinderen.

7. Kinderboerderij De Uylenburg

Deze boerderij ligt in Amsterdam-Oost en biedt een rustige ontsnapping aan de drukte van de stad. Er zijn verschillende dieren, een speeltuin en educatieve programma’s te vinden. Kinderen kunnen hier alles leren over het boerderijleven.

12x de leukste natuurspeeltuinen in Nederland

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.