Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 13 mrt 2022
Leestijd: 3 minuten

Nova (34): ‘Mijn kinderen weten niets over mijn date-leven’

Alleenstaande ouders hebben natuurlijk ook wel eens behoefte aan een partner om hun leven mee te delen. Om even tegenaan te zeuren, om het leuk mee te hebben, om intiem mee te zijn. Ook alleenstaande moeder Nova (34) voelt die behoefte, maar haar kinderen weten hier niets van: “Ik date met meerdere mannen op het moment, maar mijn kinderen krijgen hier niets van mee.”

Nova (34): “Mijn twee dochters hebben de basisschoolleeftijd en ik ben al een hele tijd niet meer samen met hun vader. Ik zie en spreek hem nog wel hoor, want de kinderen zijn om de week bij hem. We hebben goed contact en hij is een heel goede vader voor de meisjes, dus hij maakt echt nog wel deel uit van mijn leven. Maar een relatie, dat zit er niet meer in.

Ik voel wel de behoefte om fijn contact te hebben met een volwassene. En daarmee bedoel ik niet een vriendin of mijn zus bijvoorbeeld, maar een man in mijn leven. Dat was dan ook de reden dat ik even geleden besloot om een profiel aan te maken voor mezelf op een paar dating-apps. Best spannend, want ik was al jaren totaal uit het date-wereldje. Ik had echt geen idee hoe dat dan ging tegenwoordig, zo’n date-leven. Ja, ik weet natuurlijk dat het via apps gaat, want hoe vind je anders De Man van je leven?! Niet in de sportschool, niet op mijn werk, want die mannen heb ik wel gezien. De kroeg was ook lastig de afgelopen jaren, dus ja… Dan maar via een app proberen.

De matches vlogen me om de oren: hallo date-leven!

Nou, dat was een uitkomst zeg! De matches vlogen me om de oren en dat terwijl ik best kieskeurig ben, denk ik. Ik ga niet voor zomaar de eerste de beste en moet wel echt een klik ‘voelen’, voor zover dat kan achter zo’n schermpje. Anyway, ik had al snel een paar leuke gesprekken en met een paar van die mannen sprak ik af. Omdat ik de kinderen om de week heb, heb ik een hele week de tijd voor mezelf. Zo kan ik dus mijn date-leven en mijn leven met de kinderen gescheiden houden. Ik zorg er ook altijd voor dat ik ze niet per ongeluk tegen kan komen.

Ik vind het namelijk niet echt nodig dat mijn dochters weten dat mama met verschillende mannen afspreekt om te zien of er een potentiële partner tussen zit. Nee, dat merken ze vanzelf wel als het zo ver is. Als ik mijn prins op het witte paard gevonden heb. En ik moet wel heel zeker van mijn zaak zijn om hem dan voor te stellen aan mijn dochters, want ze hebben al genoeg meegemaakt met de scheiding met hun vader. Mijn kinderen weten dus niets van dat deel van mijn leven.

De ene week heb ik dus mijn meisjes en ben ik alleen als zij slapen op de dating-apps te vinden en de andere week plan ik leuke dates met de mannen met wie ik gezellige gesprekken heb. Soms heb ik meerdere dates met zo’n man en er komt er zeker wel eens eentje mee naar huis. Dat ik kinderen heb, dat weten ze altijd al, want dat heb ik in mijn profiel staan. Maar als ze bij me thuis komen, wordt dat meteen een stuk ‘echter’ vanwege het speelgoed dat er ligt. Een keer nam ik een man mee naar mijn bed en daar trok hij tijdens de daad een barbiepop onder zich vandaan, hahaha. Het levert in ieder geval grappige momenten op.

Deze man is goed op weg

Ik date nu al een tijdje met een heel erg leuke man en hij is ook al een paar keer bij mij thuis geweest in de kinderloze weken. Hij is heel lief en zorgzaam en geïnteresseerd in mijn leven en dat van de meisjes. Hij wil ze graag ontmoeten, maar ik wil het nog even afwachten. Ik merk dat ik erg beschermend ben naar mijn kinderen wat dit onderwerp betreft, dus hij moet nog even goed zijn best doen, al is hij goed op weg.

De 10 geboden voor daten als single ouder

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.