Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 29 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Polly (39): ‘Ik heb mijn kinderen expres bij mijn ex weggehouden’ 

Als Polly erachter komt dat haar man meerdere keren is vreemdgegaan, is ze zó boos en teleurgesteld in hem. Het maakt haar dan ook helemaal niet meer uit of haar kinderen wel een goede band met hem blijven houden. Ze hield de kinderen expres bij hem weg. “Als ze het over hem hadden, dikte ik alles nog een beetje aan”.

“Harry deed al weken anders dan normaal. Hij was gestrest, meer afwezig en zat constant op zijn telefoon. Dat deed hij eerder nooit. Midden in de nacht heb ik zijn telefoon gecheckt, waar ik Tinder op zag staan. Ik schrok me rot. Waarom zou hij dit gebruiken? Ik heb gewacht tot hij wakker werd en ben direct het gesprek met hem aangegaan.

Vechten voor het gezin

Nadat de kinderen in de ochtend naar school gingen, kwam eindelijk de aap uit de mouw. Hij was meerdere keren vreemdgegaan en was zelfs verliefd geworden. Ik was in shock. Na een lang gesprek wilde ik hem nog een kans geven. Een kans om te vechten voor zijn gezin en voor mij. Hij zei dat hij nog van mij hield, maar zei ook dat voor hem de koek op was. Hij wilde scheiden.

Lang leve de lol

Ik was het allesbehalve eens met zijn beslissing. Ik was boos op wat hij zijn kinderen en mij had aangedaan. Hij heeft een gezin in één klap kapot gemaakt. Na een maand zoeken vond hij een huis in dezelfde wijk. Voor hem was het vanaf dat moment lang leve de lol. Elke ochtend als ik naar mijn werk reed, zag ik bij hem een auto van een andere vrouw op de oprit staan. Ik was woest.

Vragen over situatie

Ik merkte dat mijn pubers steeds meer vragen hadden over de situatie. Op een middag heb ik ze precies uitgelegd wat hij heeft gedaan. Vanaf dat moment wilden ze niet meer naar hem toe en ik kon niet anders dan hun mening daarin te respecteren. Daarna heb ik ze ook nooit meer aangemoedigd om naar hem toe te gaan. Sterker nog: als ze het over hem hadden, dikte ik alles nog een beetje aan.

Kinderen expres weghouden

Hij belt de kinderen geregeld op hun mobiele telefoon of staat opeens voor de deur. Als ze dan weer eens niet opnemen of de deur niet open doen, dan belt hij mij. Dan vraagt hij bijvoorbeeld of de kinderen zin hebben om dat weekend naar hem toe te komen of iets leuks willen doen. Ik ben er niet trots op, maar op zo’n moment hou ik de kinderen expres bij hem weg. Ik zeg dan dat ze al plannen hebben met mijn familie of met hun vrienden, terwijl dat helemaal niet zo is. Laat hem maar wat leuks gaan doen met zijn zoveelste Tinder-date. Hij heeft ons verlaten en ik wil niet dat hij nog met onze kinderen contact te heeft. Contact met onze kinderen is hij in ieder geval niet waard.”

Dit is de leeftijd waarop kinderen de moeilijkste vragen stellen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.