Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Ouders 6 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

Kinderen op je bruiloft? Met deze tips houd je ze de hele dag bezig

Kinderen kunnen voor flink wat entertainment zorgen op je bruiloft, maar er zitten ook best wat nadelen aan kinderen uitnodigen op je bruiloft. Het is de keuze van jou en je partner om wel of geen kids uit te nodigen. Gaan jullie voor een bruiloft vol kinderen? Met deze tips kun je alle kinderen vermaken op een bruiloft.

Waarom zou jij degene zijn die ervoor moet zorgen dat kinderen van anderen zich op jouw trouwdag vermaken? Blije kids, blije ouders (lees: gasten) en dat zorgt er ook voor dat jullie een onvergetelijke dag zullen hebben. Je bent dus niet verplicht om voor vermaak te zorgen voor de kinderen die jullie op je bruiloft uitnodigen, maar leuk is het wel. Voor iedereen. Kinderen zijn echte gangmakers en geven de dag een lossere sfeer.

Ze leiden af (wat soms best fijn is) en zijn vrolijk en enthousiast. Op een formele bruiloft is het misschien niet zo handig om kinderen uit te nodigen, maar op een informele dag zijn ze een waardevolle toevoeging. Met wat vermaak hier en daar heb je totaal geen last van ze en zullen jullie terugkijken op een gezellige dag voor jong en oud.

Kinderen vermaken op een bruiloft: de tips

Een strak draaiboek kan je weggooien als je kinderen uitnodigt op je bruiloft, maar dat maakt het niet minder leuk. Zorg ervoor dat de trouwambtenaar weet dat er kinderen bij zijn tijdens de ceremonie. Vraag misschien zelfs om iemand die graag kinderen om zich heen heeft, dan komt het tijdens de plechtigheid wel goed. Met de volgende tips vermaken de kinderen zich opperbest en kunnen jullie je redelijk aan het plan van de dag houden.

Huur een oppas in om kinderen te vermaken op een bruiloft

Niet de goedkoopste oplossing, wel een heel erg fijne: een oppas voor de jonge kinderen die die dag aanwezig zijn. Misschien een stagiaire van het kinderdagverblijf of een goede oppas via via. Dit is niet alleen fijn voor je eigen kinderen (en dus voor jullie), maar ook voor de jonge kinderen van gasten. Ze worden minder afgeleid door de kinderen en hoeven zich niet druk te maken dat ze iets doen wat eigenlijk niet mag (zoals de bruidstaart alvast verorberen).

Kleine cadeautjes voor kleine gasten

Geef de jonge gasten op jullie bruiloft een klein cadeautje voordat de ceremonie begint. Iets waarmee ze zich even kunnen vermaken, zoals een lief boekje of een kleurboek met potloden. Oudere kinderen kunnen best even stil zijn, maar ook die kun je iets geven om te doen. Of geef ze een taak, zoals het aangeven van de ringen, het vasthouden van het bruidsboeket of het maken van polaroidfoto’s.

Trouwlocatie buiten? Denk aan entertainment

Met een ruime buitenlocatie kun je prima een springkussen neerzetten, vinden kinderen fantastisch. Of misschien is er wel een locatie te vinden met speeltuin. Iemand inhuren die ballonnen vouwt is natuurlijk ook hartstikke leuk of denk aan een goochelaar, iemand die glittertattoos zet of schminkt.

Plekje voor de kinderen

Richt een speciale plek in voor de kinderen, bijvoorbeeld door tipi tenten op te zetten met kussens en tekenspullen of verkleedkleding. Komen er erg jonge kinderen? Dan is het fijn om een rustige plek te hebben waar ze eventueel een middagdutje kunnen doen.

Eten aan de kindertafel

Is de bruiloft met eten? Laat dan een speciale kindertafel dekken, dat vinden kinderen hartstikke leuk. Hun eten wordt daarop geserveerd. Denk aan makkelijke dingen die alle kinderen lekker vinden zoals pannenkoeken die ze zelf kunnen versieren of patatjes met wat lekkers erbij. Als toetje kun je denken aan een chocoladefontein, cupcakes versieren of een ijscowagen.

Budget tips voor kinderen vermaken op een bruiloft

Bovenstaande dingen zijn erg leuk, maar soms erg duur. Ook met een klein budget kun je kinderen op een bruiloft vermaken. Laat ouders bijvoorbeeld zelf wat leuks meenemen waarmee hun kind zich kan vermaken. Een buitenlocatie vraagt om buitenspeelgoed, denk aan zachte ballen (bijvoorbeeld opblaasbare) om mee te spelen. Of richt een knutseltafel in, bij veel winkels heb je voor weinig geld de leukste knutselspullen. Voor oudere kinderen kun je een plek inrichten met leuke bordspellen en wat alcoholvrije cocktails.

Dilemma: ‘Moet ik accepteren dat mijn kinderen niet op de bruiloft van mijn zus mogen komen?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.