Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Eropuit 20 okt 2023
Leestijd: 4 minuten

Must see: de leukste bioscoopfilms tijdens de herfstvakantie (+ win kaartjes Sint Ahoy!)

Natuurlijk hopen we op wat zonnige dagen tijdens de herfstvakantie van 2023, maar mocht het toch regenen dan is een bezoekje aan de bios een leuke activiteit met kinderen. Er draaien geweldig leuke films de komende tijd, dus een beetje herfstig weer is eigenlijk helemaal niet erg. Pak de popcorn erbij en geniet van de leukste bioscoopfilms tijdens de herfstvakantie.

Nóg leuker is dat je kaartjes kunt winnen voor de nieuwe Sinterklaasfilm Sint Ahoy. Lees snel verder en maak kans op vier bioscooptickets voor een gezellige middag uit.

De leukste bioscoopfilms tijdens de herfstvakantie

Van grappige films tot avontuurlijk en van een beetje spannende tot heerlijk sprookjesachtige: er draait voor elk kind wel een leuke film in de bioscoop de komende tijd. Bovendien zitten liefhebbers van Sinterklaas helemaal goed in de bioscoopstoelen deze herfstvakantie: er draaien maar liefst drie verschillende Sinterklaasfilms!

Sint Ahoy!

Een nieuwe Sinterklaasfilm is Sint Ahoy! In deze film gaan Sinterklaas en de pieten op een magisch avontuur waarbij ze per ongeluk op Curaçao terecht komen. Daar zijn piraten, waaronder Kapitein Bakkeljauw, op zoek naar de schat van Kapitein Witbaard. Ze beleven samen een groot en grappig avontuur, maar of ze de schat ook echt vinden? Aan het einde van de film zit nog een leuke twist, want wie is die Kapitein Witbaard nou eigenlijk… Deze film is geschikt voor alle leeftijden.

Voor de film Sint Ahoy mag J/M Ouders twee keer vier kaartjes verloten. Bekijk via deze Instagrampost hoe je mee kunt doen.

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

Elk jaar is De Grote Sinterklaasfilm te zien met dit jaar als titel: De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond. Sinterklaas is van plan zijn verjaardag eens goed te vieren. Het is namelijk zo dat hij dit jaar voor de honderdste keer naar Nederland komt! Reden voor een feestje dus. De lieve goede Sint is van plan om elk kind een extra cadeautje te geven, maar opeens doet zich een groot probleem voor. Als dat maar goed komt. Deze film is geschikt voor alle leeftijden.

De Club van Sinterklaas film: de gestrande stoomboot

In deze Sinterklaasfilm gooit een papegaai roet in het eten. Alle chocoladeletters smelten door de gekleurde vogel en dan komt de stoomboot ook nog eens terecht op een eiland. Een eiland vol verrassingen… In deze film speelt ook de bekende TikTok-tweeling Quinn en Aaron en ook zie je al je favoriete pieten zoals Testpiet, Coole Piet, Danspiet, KADO en Pietje Fernando. Deze film is geschikt voor alle leeftijden.

De Gebroeders Schimm

In de angstaanjagende film De Gebroeders Schimm gaan twee professionele spokenjagers op zoek naar monsters, spoken en andere enge wezens. Ze vangen deze griezels en sluiten ze voorgoed op. Tot de gebroeders Schimm dankzij een kind een nieuw bovennatuurlijk schepsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de spokenjagers op zoek naar dat monster dat in elk mens verstopt zit. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf negen jaar.

Scarygirl

Scarygirl is een meisje van twaalf jaar dat blind is aan een oog en een tentakel als arm heeft. Ze is geadopteerd en woont met haar vader op een schiereiland. Haar vader, Blister, is een zeldzame reuzenoctopus met magische krachten. Om die reden wordt hij ontvoerd en Arkie gaat naar hem op zoek. Tijdens dit avontuur ontmoet ze bondgenoten, maar ook vijanden en ontdekt het meisje steeds meer over haar afkomst. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Paw Patrol: The Mighty Movie

De lieve viervoeters van Paw Patrol krijgen in de nieuwe film superkrachten. Ze veranderen in de Megapups en gaan natuurlijk op avontuur. Natuurlijk speelt burgemeester Humdinger ook een beruchte rol in de film. Hij probeert de superkrachten van de pups te stelen. Het gaat de verkeerde kant op voor Avonturenstad en de Megapups moeten de schurken zien te stoppen voor het te laat is. Skye laat zien dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken. Deze film is geschikt voor kinderen vanaf zes jaar.

Hier lees je meer over Paw Patrol: The Mighty Movie

Nog meer leukste bioscoopfilms tijdens de herfstvakantie

Zijn jullie nog niet uitgekeken, dan kun je tijdens de herfstvakantie de leukste bioscoopfilms zien tijdens het Cinekid Festival dat verspreid is over veertig plekken in heel Nederland.

Dit zijn de leukste uitjes voor kinderen tijdens deze herfstvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.