Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 14 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

6x de leukste ideeën om samen met je kind te knutselen voor Valentijn

Het is bijna Valentijn dé dag om iemand in het zonnetje te zetten waar je veel om geeft. Of dat nu je partner, je moeder of je opa is, maakt wat ons betreft niet zoveel uit. Want zeker dit jaar kan iedereen wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Reden genoeg dus om samen met je kind iets leuks te knutselen voor Valentijn.

Een kaart voor die leuke jongen in de klas, of toch een mooi knutselwerkje voor papa of oma? Je kind weet zelf waarschijnlijk precies voor wie hij iets wil maken. Nu alleen nog bedenken wát je dan gaat maken. Wij geven je wat fijne knutselinspiratie.

Knutselen voor Valentijn

Deze zes leuke en originele ideeën zorgen ongetwijfeld voor een lach op het gezicht van jouw lieve Valentijn.

https://www.jmouders.nl/familiefilms-netflix/

1. Een hartjes slinger

Super simpel maar, ook super leuk is deze hartjesslinger. Je zet hem werkelijk in een mum van tijd in elkaar en creeërt direct een romantische sfeer in huis.

2. Wol hartjes

Nog eentje die je zelfs met jonge kinderen kunt maken is dit lieve wolhartje. Het enige dat jij (of je kind) moet doen is wol wikkelen, en je hebt vervolgens een super lieve hanger!

3. Knopen kaart

Wat zegt meer: “ik vind je lief” van een zelfgemaakte kaart. Deze originele kaart met knopen is super leuk en ook nog eens helemaal niet moeilijk om te maken.

4. Wattenstaafjes kunst

Zin om een echt kunstwerk te maken? Probeer dan deze verftechniek eens. Gebruik wattenstaafjes om te stempelen en dek in het midden de vorm van een hartje af waar je om heen kunt stempelen. Het resultaat mag er zijn toch?

5. wc-rol stempelen

Nog een andere manier van stempelen is door van een wc-rol een hartjesvorm te maken en die te gebruiken als stempel. Het effect is erg leuk!

6. Pop-up kaart

Durf je iets ingewikkelders wel aan? Dan is deze pop-up kaart super leuk. Je bent even bezig, maar dan heb je ook wat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.