Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

5x last minute surprises om thuis samen met je kind te maken

Heeft de Sint stress al toegeslagen omdat jullie het thuis dit jaar met surprises vieren? Moet er last minute nog een surprise gemaakt worden door de kinderen? En kunnen ze daarbij wel wat hulp gebruiken? Geen paniek, we zetten de makkelijkste last minute surprises voor je op een rij.

Last minute surprises

Met de meeste dingen die je vaak wel in huis hebt, kan je de leukste last minute Sinterklaas surprises maken. Laat je inspireren door de volgende makkelijke surprises en zorg, samen met je kind, voor een onvergetelijke verrassing op school.

Beste voetballer van het jaar award

Heb je nog ergens een oude schoenendoos liggen en een paar oude voetbalschoenen? Spuit dan een van die schoenen goud met spuitverf en laat goed drogen. Bekleed de doos met zwart inpakpapier en schrijf ‘Voetballer van het jaar’ op een ander stuk papier. Plak dit op de doos en lijm de gouden voetbalschoen erbovenop. Het cadeautje verstop je in de schoenendoos.

Een luchtballon

Blaas een ballon op en beplak deze met papiermaché. Laat goed drogen voordat je de ballon verwijdert. Bevestig touw aan de open kant van de ballon en daaronder een mandje. Dit kan een kant-en-klaar mandje zijn, of een klein doosje dat je mooi versierd hebt. Stop daar het cadeautje in en versier de ballon eventueel nog naar wens.

Een cupcake

Maak met een groot rechthoekig stuk karton dat je versierd hebt, de onderkant van de cupcake. Knip of snijd vervolgens een cirkel uit die precies in de onderkant van de cupcake past. Met lijm of een lijmpistool kan je deze bodem bevestigen. Leg het cadeautje in het cupje. Versier de bovenkant van de cupcake met een heleboel watten en wat gekleurde stukken karton of, als je nog tijd hebt, met zelfgemaakte pompons van wol.

Een grachtenpandje

Maak een leeg melk- of yoghurtpak schoon, laat goed drogen en snijd hier ramen en een deur uit. Versier het pak met gekleurd papier en leg het cadeautje erin (maak eventueel een opening aan de onder- of achterkant. Je scoort extra punten met een waxinelichtje op batterijen, waardoor het net lijkt alsof het licht brand in het pandje.

T-shirt van favoriete sporter

Duik de papierbak in, want met veel karton kom je al een heel eind voor deze surprise. Kies een T-shirt uit van de favoriete sporter van het kindje van het lootje en knip of snijd twee keer de juiste vorm uit. Leg er een plattere doos tussen (met het cadeautje erin) en plak hier de twee T-shirts van karton op zodat je een voor- en achterkant hebt. Verf de juiste kleuren en vormen op het shirt en klaar ben je. Dit idee kan overigens ook met een muziekinstrument of een lievelingsdier.

Tips bij het bedenken van een last minute surprise

Laat de paniek niet toeslaan, maar bedenk (of laat je kind zich bedenken) dat je heel ver komt met lege dozen, wc-rollen, keukenrollen en zelfs lege verpakkingen van melk, wasmiddel of thee. Bedenk waar degene die getrokken is van houdt: een bepaalde sport, lezen, fotografie of gamen. En bedenk daar een simpele surprise mee of speur Pinterest af naar een makkelijk idee.

Sint in ‘t land? Kijk dan uit voor het Sinterklaas Surprise Stress Syndroom

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.