Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Vakantie 14 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom de 20ste editie van LEGO World het ideale gezinsuitje tijdens de herfstvakantie is

Het is bijna zo ver: na drie jaar afwezigheid is LEGO World weer terug en het is ook nog eens haar 20ste editie. Het belooft een groot feest te worden en dat wil je uiteraard niet missen. Gelukkig is dat geen probleem, want de herfstvakantie staat voor de deur en wat is een leuker uitje dan naar LEGO World te gaan met het gezin?

Het is namelijk voor alle kinderen, van jong tot oud, een leuke ervaring.

Ideale gezinsuitje tijdens herfstvakantie

Van woensdag 18 tot en met dinsdag 24 oktober 2023 vindt LEGO World plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Het is het ideale gezinsuitje tijdens de herfstvakantie. Kinderen vanaf 1,5 jaar kunnen zich hier de hele dag vermaken in vier verschillende LEGO werelden: Reality, Fantasy, Freestylers en Star Wars. Uiteraard zijn ook volwassen fans van LEGO van harte welkom.

Bezoekers kunnen onder andere levensgrote LEGO bouwwerken bewonderen, Ninjago trucs oefenen, dansen met LEGO Friends en Quinn & Aaron ontmoeten. Naast het bouwen met diverse LEGO thema’s, kun je inspiratie opdoen bij de mooie bouwwerken van tachtig AFOL’s (Adult Fans Of LEGO) en je kan ook nog eens meedoen aan een van de bouwwedstrijden.

LEGO World
Bron: LEGO World

Gave ervaringen

Ook kunnen bezoekers zich voor het eerst dit jaar onderdompelen in verschillende Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Hologram experiences. Naast grote activiteiten voor LEGO Ninjago, LEGO City en LEGO Friends, krijgen fans ook nog de kans om zich in de droomwereld van het nieuwe LEGO DREAMZzz thema te begeven.

Als je misschien niet de allergrootste LEGO fan bent, is alleen de hele sfeer al een reden om erheen te gaan. Zoveel mensen die samen genieten van al het moois dat er staat, iedereen is vrolijk en iedereen kijkt zijn ogen uit. En er is echt voor ieder wat wils: of je nou alleen wilt kijken, zelf aan de slag wilt gaan of mee wilt doen aan activiteiten: het kan allemaal.

LEGO World
Bron: LEGO World

Stukje geschiedenis

Het is alweer de twintigste editie van LEGO World. De allereerste editie was in 2001, dat was een stuk kleiner, maar ook een enorm succes. Vanaf 2013 vindt het standaard in de Jaarbeurs plaats. De vorige editie was in 2019 en door corona kon het helaas drie jaar niet plaatsvinden. Daarom is het dit jaar dus een knaller van een editie.

Tickets

Ben jij met je kids al eens eerder naar LEGO World geweest en willen jullie deze jubileumeditie zeker niet missen? Of zijn jullie nog nooit geweest, maar weet je zeker dat jouw kinderen dit tof vinden? Dan kan je de tickets op de website vinden. Een regulier entreeticket kost 24,95 euro en kinderen tot en met 2 jaar zijn gratis. Let op: je kunt de tickets alleen online kopen.

5x betaalbare LEGO-pakketten als verjaardagscadeau

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.