Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf School 1 okt 2020
Leestijd: 1 minuut

Zo leer je je kind op een leuke en leerzame manier tellen

Leren tellen is onwijs belangrijk voor je kind. Het is immers de basis van het leren rekenen en dus is het fijn om samen met je kind te oefenen. Doe dat vooral op spelenderwijs zodat je zoon of dochter er ook nog eens plezier van heeft.

Hoe je dat doet? Wij geven een aantal leuke maar toch leerzame manieren om je kind te leren tellen.

Zo leer je je kind op een leuke en leerzame manier tellen

1. Kopjes stapelen

Verzamel ongeveer vijftig plastic bekers en label ze van 1 tot en met 50. Vervolgens laat je je kind de kopjes op elkaar stapelen op chronologische volgorde. Hoe hoger de stapel wordt, hoe beter je kind kan tellen. Het doel voor je zoon of dochter? Iedere dag weer de toren iets hoger bouwen!

2. Bingo

Maak een bingobord van vier vierkanten bij vijf vierkanten en geef elk vierkant een willekeurig cijfer tussen de 1 en 20. Begin vervolgens aan de heuse bingo! Noem een nummer op en laat je zoon of dochter deze afvinken op het blaadje. Alle nummers afgestreept? Bingo!

3. Gewichten tellen in de keuken

Staat er vanavond een recept op het programma waarin veel moet worden gewogen? Sleep dan je kind mee de keuken in en laat hem of haar ingrediënten verzamelen en wegen. Op die manier krijgt je zoon of dochter ook een idee bij wat gewicht nou eigenijk inhoudt.

4. Kaarten tellen

Pak kaarten uit de kast en haal er de stuks uit die zijn genummerd van 1 tot en met 5. Laat je kind vervolgens twee kaarten uit de stapel pakken en vraag of hij of zij ze bij elkaar optelt. Lukt hem of haar dat goed? Voeg dan wat extra kaarten toe.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Parents.com

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.