Wilma Groothuis
Wilma Groothuis Lezen 8 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

5x leuke en laagdrempelige christelijke kinderboeken

Misschien ben je al je hele leven gelovig, alleen gelovig opgevoed of pas sinds kort geïnteresseerd in het geloof. Wil jij je kinderen (subtiel) wat van het christelijke geloof meegeven? Dat kan op een leuke manier door middel van christelijke kinderboeken.

Misschien lees je dit wel en heb je helemaal niks met het geloof. Dat maakt niet uit, er zijn een hoop christelijke normen en waarden die niet-christelijken ook belangrijk en waardevol vinden.

Lastig begrijpen

Als je wel gelovig bent opgegroeid of je bent momenteel gelovig, weet je misschien dat het voor kinderen lastig kan zijn om het geloof goed te begrijpen. Dat is absoluut niet raar, zelfs volwassenen vinden het soms moeilijk om bepaalde dingen uit te leggen. Een kinderboek kan helpen om hier met je kinderen over te praten.

Door middel van een kinderboek kun je op een laagdrempelige en eenvoudige manier met je kind over het geloof praten. Hij of zij leert er stukje bij beetje over en begrijpt steeds iets meer van het christelijke wereldje. Je kan dit na het avondeten samen met het hele gezin doen of voor het slapengaan alleen met je kind, wat voor jullie het beste werkt.

Christelijke kinderboeken

Ben je op zoek naar een leuk christelijk kinderboek? Wij geven vijf tips.

1. Een olifant in het zwembad

In dit boek staan 25 verhalen over Emma en Wouter, die samen met hun ouders naar Amerika verhuizen. In elk verhaal gaat het over één deugd en door middel van vragen kunnen kinderen hier verder over nadenken en praten. Bijbelse begrippen als geduld, eerlijkheid, dienstbaarheid, vriendelijkheid en moed komen aan bod en kinderen leren erover op een speelse manier.

2. Waar komt alles om ons heen vandaan?

In dit boek komen vragen als ‘Wie heeft de wolken met regendruppels gemaakt?’, ‘Wie heeft alle bomen gemaakt?’ en ‘Wie heeft alle dieren gemaakt?’ aan bod. Dit boek is een hulpmiddel voor de bijbel en ze leren over God, bidden en de schepping. Handig als jij het soms nog lastig kan uitleggen, dit boekje doet het voor jou.

3. Wat gebeurt er in de kerk?

Misschien gaan je kinderen elke zondag mee naar de kerk, maar begrijpen ze nog niet altijd wat er gebeurt. Dit boek kan daarbij helpen. Het geeft antwoord op de vragen waarom we naar de kerk gaan, wat de dominee altijd vertelt, voor wie het geld van de collecte is en waarom baby’s water op hun hoofd krijgen. Alle rituelen en gebruiken komen aan bod, ook aan de hand van tekeningen.

4. De bijbel voor jongeren

Dit boek is voor de iets oudere kinderen vanaf 10 jaar. Het is een mooie overgang van de kinderbijbel (die je dus ook hebt) naar de echte bijbel. Alle belangrijke bijbelverhalen staan erin en ze worden kort en bondig uitgelegd. Ook staat er bij elk verhaal wat achtergrondinformatie, met name over de tijd en cultuur van het verhaal. De verhalen worden aangevuld met mooie illustraties.

5. Bijbel in strip

Net even anders, maar wel heel leuk: de bijbelverhalen verteld in strips. Dit is ideaal voor degenen die het nog niet zien zitten om de kinder- of jongerenbijbel te lezen, maar wel meer over het geloof willen weten. De strips zijn met respect voor de geschiedenis getekend en geschreven en met een beetje humor wordt de lezer meegenomen in de verhalen uit de bijbel.

5x boeken over het ouderschap die je wil lezen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.