Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 25 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Luc’s werkloze vrouw wil een nanny: ‘Ze denkt dat het geld op mijn rug groeit’

Luc’s vrouw is werkloos, maar vindt het huishouden en de kinderen te druk om alleen te doen. “Ze wil dat ik een nanny ga regelen, zodat ze meer tijd voor zichzelf heeft.”

“Op het moment dat ik mijn vrouw Tanja leerde kennen, nu twaalf jaar geleden, werkte ze ontzettend hard. Ze werkte als manager bij een groot bedrijf en reisde de hele wereld over. Eenmaal zwanger veranderde ze van een carrièretijger in een huismus en na de bevalling veranderde ze nog meer. 

Stoppen met werken

Na haar verlof ging ze van een fulltime baan naar 24 uur, maar ook dat vond ze eigenlijk te veel. Toen ze weer zwanger raakte, zei ze direct dat ze na haar zwangerschapsverlof ging stoppen met werken. Ik vond het jammer, maar ik snapte ook dat ze bij onze kinderen thuis wilde blijven. Ik kon niet anders dan haar hierin steunen

Druk met de kinderen

Ik merkte aan haar dat ze het heerlijk vond om thuis te blijven bij de kinderen. Ze deed het huishouden, ze ging met de kinderen naar vriendinnen om koffie te drinken en ze deed boodschappen. Dat waren haar dagen, dag in dag uit. Ik zou er gek van worden, maar zij niet. Zij vond het geweldig. Ook toen de kinderen naar de basisschool gingen, bleef ze thuis. Ze wilde niet meer werken. 

Derde zwangerschap

Tanja wilde toen de kinderen allebei op de basisschool zaten graag nog voor een derde kind gaan. Ik eigenlijk niet, maar vooruit. In no time was ze zwanger. Onze derde baby was wat heftiger dan de andere twee en ik denk dat ze zich daarop verkeken heeft. Met hem kan ze niet zo makkelijk een koffiedate hebben met een vriendin, of lekker gaan lunchen. Hij heeft rust en regelmaat nodig en slaapjes in zijn eigen bed. 

Nanny regelen

Tanja kwam een aantal weken geleden naar mij toe met de vraag of we een nanny konden nemen. Ik verslikte me in mijn koffie. Was deze vraag echt? En ja, deze vraag was echt. Ze wil dat ik een nanny ga regelen, zodat ze meer tijd voor zichzelf heeft. Ik wist niet wat ik hoorde. Ze denkt echt dat het geld op mijn rug groeit. 

Punt van discussie

Iedere dag weer begint Tanja erover, hoe zwaar haar leven op dit moment is. Ze komt, zo zegt ze, niet meer buiten, alleen om de kinderen naar school te brengen en van school te halen. Ze kan geen koffie meer drinken met vriendinnen en ook kan ze geen boodschappen doen wanneer het haar uitkomt. Met een nanny zou ze veel meer vrijheid hebben en ook een leukere moeder en vrouw zijn.

Pech voor haar

Ik zeg haar iedere dag weer, dat dit moederschap heet. Zij wilde stoppen met werken en zij wilde nog zo graag een derde kind. Als ik haar vertel dat ons derde kind over een aantal jaren naar school gaat, dan wordt ze woest. Het enige wat ze wil is een nanny, die haar helpt met de kinderen en het huishouden. Ze heeft pech, ik ga hoe dan ook niet betalen voor een nanny, omdat mevrouw zo nodig koffie wil drinken met vriendinnen.”

Een onveilige klas! Wat doe je eraan?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.