Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Persoonlijke verhalen 29 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Madelon: ‘Ik ben jaloers op de kinderen van mijn zus’

Jaloezie is een emotie die iedereen weleens ervaart. Toch baalt Madelon van haar jaloerse gevoelens. Zij is namelijk jaloers op de kinderen van haar zus. “Ik hou zielsveel van mijn kinderen, maar ik kan het gevoel niet altijd onderdrukken.”

“Mijn kinderen zijn mijn alles en ik ben super trots op hen. Ik heb een zoon van 13 en een dochter van 11. Het zijn schatten van kinderen, maar het leven is niet altijd makkelijk voor ze.

Moeite met school

School gaat voor hen moeizaam en ook vriendschappen sluiten is niet vanzelfsprekend. Mijn zoon zit bijvoorbeeld op vmbo-k, maar heeft daar veel moeite mee. Het is met hangen en wurgen dat hij het haalt en alleen maar omdat ik hem achter zijn broek aanzit en hem uren bijles geef.

Naast dat hij moeite heeft met zijn schoolwerk, heeft hij ook weinig vrienden. De vrienden die hij had van de basisschool zijn allemaal naar een andere middelbare school gegaan, omdat zij een ander niveau doen.

Weinig vrienden

In zijn nieuwe klas heeft hij moeite om aansluiting te vinden, er zijn veel haantjes in zijn klas en mijn timide kind voelt zicht daar niet prettig tussen. Ook sport hij niet, omdat hij dat niet leuk vindt, dus vaak zit hij na schooltijd thuis alleen te gamen.

Ook mijn dochter heeft het lastig, we hebben haar definitieve schooladvies nog niet ontvangen, maar ze heeft geluk als ze ook een vmbo-k advies krijgt. Daarnaast is ze al vroeg in de puberteit gekomen, waar ze veel last van heeft.

Ze is emotioneel en heeft behoorlijke puberale buien. Iets waar ik begrip voor heb, maar wat soms best een zware wissel trekt op ons gezin. Ook zij heeft weinig vriendinnen en wil niet sporten. Vaak gaat ze na schooltijd direct naar boven en doet ze de deur dicht. Dat doet me veel pijn en met alle zorgen om haar broer er ook nog bij, vind ik het moederschap soms best zwaar.

‘Jaloers op de kinderen van mijn zus’

Dat is ook waar mijn jaloezie om de hoek komt kijken. Mijn zus heeft ook twee zoons, die maar een paar jaar ouder zijn en allebei haar kids doen moeiteloos het vwo. Natuurlijk moeten ze er wel hard voor werken, maar mijn zus hoeft ze niet constant te motiveren.

Daarnaast zijn mijn neefjes heel sportief. De ene zit op voetbal en de ander op hockey. Ze doen dat op een hoog niveau en vinden het heel leuk, ze hebben bovendien veel vrienden en gaan regelmatig naar feestjes.

Gewoon gelukkig

Natuurlijk weet ik dat mijn zus en haar gezin ook hun eigen strubbelingen hebben, maar soms lijkt het gewoon alsof alles hen voor de wind gaat en alsof het leven voor haar jongens zoveel makkelijker is.

Ik hou zielsveel van mijn kinderen, maar ik kan dat jaloerse gevoel niet altijd onderdrukken. Uiteindelijk hoop en wil ik gewoon heel graag dat mijn kids gelukkig zijn en ik zou willen dat het leven wat simpeler voor ze was.”

May (38): ’Ik kan mijn ouders niet vertrouwen bij het ophalen van de kinderen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.