Redactie
Redactie Persoonlijke verhalen 17 okt 2021
Leestijd: 5 minuten

Anonieme moeder: ‘Toen ik thuis kwam lag mijn man met onze oppas in bed’

Iedereen hoort wel eens verhalen over overspelige partners. Dat je daar zelf ooit mee te maken kan krijgen in je relatie, realiseer je je niet. Dat dacht Ellen ook. Zij en haar man waren dolgelukkig, hadden een dochter van één en alles leek te kloppen. Totdat ze erachter kwam dat hij vreemdging.

‘Wij zouden oud worden samen’

‘Patrick en ik waren hartstikke gelukkig met elkaar. En ja, iedereen heeft wel eens z’n frustraties binnen een relatie maar dat is nooit een reden geweest om me ergens zorgen over te maken. De seks was super en hij gaf me bijna dagelijks complimenten waar ik het warm van kreeg. Ik weet zeker dat hij hier op dat moment precies hetzelfde in stond als ik. Wij zouden oud worden samen.

Drie jaar geleden verhuisden we in de zomer naar ons droomhuisje in een kindvriendelijke buurt, waar ook onze beste vrienden woonden. We hadden een heerlijke stadstuin waar we ‘s avonds uren met onze vrienden zaten, onder het genot van een lekker glas wijn. Het was een heerlijke zomer. Als klap op de vuurpijl raakte ik een paar maanden na de verhuizing in verwachting en Patrick en ik waren dolblij. Alles ging zoals gepland en we waren helemaal klaar voor de komst van ons kindje.

Anonieme moeder: ik ben bang dat mijn zoontje crimineel wordt

Een gelukkig gezinnetje

Na de komst van onze dochter brak er een vrij zware periode aan. Het moederschap viel me zwaar en ik had last van fysieke klachten na de bevalling. Ik was geïrriteerd maar vond dat Patrick het daar maar mee moest doen, ik had tenslotte een heel kind uit mijn lichaam geperst. Toen onze dochter een halfjaar oud was leek het eindelijk wat beter met me te gaan. Ik kon weer vier dagen gaan werken en daar had ik enorm naar uitgekeken. Patrick werkte vijf dagen en onze ouders kwamen zo vaak als ze konden om overdag op de kleine te passen.

Om wat tijd voor onszelf vrij te maken besloten Patrick en ik om wat vaker met z’n tweetjes wat leuks te doen. Ik deed in de buurt wat navraag naar een fijne oppas en vond een studente die ook regelmatig bij onze beste vrienden kwam oppassen. Ze was netjes, deed nooit moeilijk over een eindtijd en kwam ook regelmatig overdag langs zodat onze dochter aan haar kon wennen.

‘Ik zat hartstikke goed in mijn vel’

Tegen de tijd dat onze dochter één was geworden zat ik hartstikke goed in mijn vel en de relatie tussen mij en Patrick was ook goed. Dat dacht ik tenminste. Natuurlijk keek hij wel eens naar andere vrouwen, maar ik dacht bij mezelf welke man doet dat nou niet? We hadden een gezonde relatie en niks stond onze toekomst nog in de weg. Ik snap nog steeds niet waarom ik nooit heb gevoeld dat er iets niet klopte. De oppas kwam vaak bij ons over de vloer, wat heel fijn was, omdat onze ouders ook een dag ouder werden wilden we hen ontzien in het oppassen. Achteraf heb ik het gevoel dat Patrick daar vooral op heeft aangestuurd.

Op een dinsdag liep ik met vreselijke migraine rond op werk en besloot ik na de lunch naar huis te gaan. De oppas was er, wat eigenlijk heel erg fijn was, ik dacht dat ik dan nog een paar uurtjes kon slapen terwijl zij op mijn dochter kon blijven passen. Normaal gesproken zou ik haar hebben geappt dat ik naar huis kwam, maar misschien heeft iets in mijn onderbuikgevoel ervoor gezorgd dat ik dat niet deed. Het moment dat ik thuis kwam zal ik nooit meer vergeten. Toen ik het huis binnenkwam zag ik meteen Patrick’s werktas in de hal staan. Mijn hart bonsde, ook al had hij net zo goed thuis kunnen zijn om wat op te halen. Toch had ik meteen door dat er iets niet klopte.

Anonieme moeder: ‘Het wordt makkelijker als ze ouder worden, zeiden ze. Ze logen.’

‘Een gevoel van walging ging door me heen’

Ik riep dat ik thuis was en ik weet zeker dat Patrick zich kapot moet zijn geschrokken. Gehaast kwam hij de trap af gestormd en hij begon zich meteen te verontschuldigen. Ik snapte er niks van. Totdat onze oppas ook de trap af kwam gelopen en ik wel kon raden wat er zojuist in míjn bed was gebeurd. Een gevoel van walging ging door me heen. Ik begreep gewoon niet dat Patrick zojuist onze relatie kapot had gemaakt. Achteraf bleek dat hij onze relatie al eerder kapot had gemaakt. Ik heb het gewoon nooit gezien. Mijn wereld stortte in, volgens mij heb ik nog naar de oppas staan schreeuwen terwijl Patrick me probeerde te kalmeren. De lul.

Uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om uit elkaar te gaan. Ik ben in ons huis blijven wonen, ik was mooi niet van plan om hier weg te gaan terwijl hij alles had verziekt. Ik wilde in de buurt van onze vrienden blijven wonen, die gelukkig allemaal mijn kant hebben gekozen. Ik had ze meer nodig dan ooit. Langzaamaan heb ik, beetje bij beetje, mijn leven weer op de rit gekregen. Daarbij krijg ik alle hulp en steun van vrienden en familie. Ik hoop dat ik op een dag weer oprecht gelukkig kan worden met iemand en dat Patrick mijn vertrouwen in mannen niet voorgoed heeft geschaad. Voor nu gaat het goed met me en richt ik me volledig op mijn dochter.’

Dit verhaal is op de waarheid gebaseerd, wegens privacy redenen zijn de namen in dit verhaal veranderd.

Anonieme moeder: ‘Ik weet hoe moeilijk het is om te vertrekken wanneer je wordt mishandeld.’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.