Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Persoonlijke verhalen 24 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Anja: ‘Mijn man verliet me voor de moeder van het vriendje van mijn zoontje’

Uit elkaar gaan is altijd pijnlijk, maar misschien is het wel extra pijnlijk als je man je verlaat voor iemand anders. Zeker als je diegene ook nog eens goed kent. Het overkwam Anja (32) helaas ook.

Perfect gezinnetje

‘Als ik zou zeggen dat we een goede relatie hadden zou ik liegen. Tim en ik hadden niet vaak ruzie ofzo, maar een romantische relatie hadden we ook allang niet meer. Misschien was het naïef van me om te denken dat dat prima was. Dat we op die manier best verder samen konden leven. Oke, misschien was het meer als vrienden, maar we hadden het toch goed samen?

We waren ook al 15 jaar samen, en je blijft toch niet voor altijd verliefd in zo’n lange relatie? Bovendien hebben we samen twee kinderen. Max van zes en Sanne van vier. Van buitenaf leken we zo’n perfect gezinnetje. Mooi huis, leuke auto’s voor de deur en twee leuke kinderen. Een jongen en een meisje, wat wil je nog meer.

Alleenstaande moeder

Uiteindelijk moest ik er op een pijnlijke manier achter komen dat Tim er wat anders over dacht dan ik. En het duurde behoorlijk lang voordat ik dat doorhad. Max heeft een beste vriendje, Sam. Sams moeder is alleenstaand, en ik kon het altijd goed met haar vinden. We waren geen beste vriendinnen, maar ik paste vaak op Sam als ze even omhoog zat. En hij bleef ook regelmatig bij ons slapen.

We dronken weleens een theetje samen of stonden nog een tijdje samen te kletsen op het schoolplein. En ik begreep dat ze het zwaar had als alleenstaande moeder, dus toen ze zei dat ze een grote nieuwe kast in elkaar moest zetten zei ik spontaan: ‘Tim kan je wel helpen, dan is het zo klaar!’

Moeder Paula: “Mijn dochter werd betast door een voetenfetisjist”

Een kast in elkaar zetten

Zo gezegd, zo gedaan. Op een zaterdagochtend ging Tim bij haar langs om de kast in elkaar te zetten. Ik vond dat hij lang wegbleef, maar ik zocht er verder niets achter. Ook niet toen hij me een beetje ontweek nadat hij eindelijk thuis kwam, en ook niet nadat hij nauwelijks iets losliet over die ochtend. Het kwam simpelweg niet in me op dat er iets kon gebeuren tussen hen.

Twee maanden gingen voorbij. Ik merkte dat Tim afwezig was in die periode. Hij ging opeens vaker sporten, en was veel van huis voor zijn werk. Ik dacht dat hij gewoon stress had over zijn werk en probeerde hem in het gezinsleven te ontzien.

Het hoge woord

Maar na die twee maanden, op een vrijdagavond kwam het hoge woord eruit. Hij was verliefd, op de moeder van Sam. De vonk was overgeslagen toen ze de kast in elkaar hadden gezet, en toen hadden ze ook voor het eerst gezoend. Ze zagen elkaar sindsdien al twee maanden bijna dagelijks. Als de kinderen op school zaten of wanneer ze op bed lagen. Het was alsof de grond onder mijn voeten werd weggeslagen.

De rollen omgedraaid

In eerste instantie dacht ik nog dat hij wel met mij verder wilde, voor de kinderen. Maar ook dat wilde hij niet. Twee weken later vertrok hij. Gelukkig trok hij niet direct bij haar in, maar zijn relatie met haar hield wel stand. Inmiddels zijn we een half jaar verder. Tim en ik maken nog steeds geen ruzie, we hebben normaal contact over de kinderen, en daar blijft het bij. Ik kan de moeder van Sam nog steeds niet aankijken, en zij ontwijkt mij ook. Ik heb er nooit met haar over gesproken.

Ik kan nog steeds niet geloven dat ik nu die alleenstaande moeder ben, en zij niet meer. Zij heeft nu mijn man, de rollen zijn omgedraaid en dat voelt verschrikkelijk. Het voelt alsof ik heb gefaald, als moeder en als vrouw, en van binnen ga ik eraan kapot. Maar ik moet door, voor mijn kinderen.’

Single vader deelt zijn Tinder ervaringen: ‘Of wil je meteen een wippie maken?’ vroeg ze

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Anja: ‘Mijn man verliet me voor de moeder van het vriendje van mijn zoontje’
Sluiten