Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Nieuws 6 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

Kijkers hebben medelijden met kinderen uit Een Huis Vol Emigreert: ‘Wat doe je al die kinderen aan’

Een Huis Vol Emigreert, de special van de populaire KRO-NCRV-serie Een Huis Vol is afgelopen vrijdagavond van start gegaan. Elke week kunnen we genieten van de emigratie-avonturen van de families Jelies en Kraan en dan vooral van de reacties van kijkers op de keuzes van de grote families.

Zo kiezen Johan en Janneke Jelies ervoor om hun vertrouwde Tollebeek te verlaten voor het Spaanse weer en gaat de familie Kraam emigreren naar Luxemburg, waar ze een camping gaan runnen. Uit de eerste aflevering blijkt, zo zeggen de kijkers, dat het vooral de mannen in het gezin zijn die zo graag ergens anders gaan wonen.

Verliefd geworden op Spanje

Johan Jelies bijvoorbeeld, is ooit een keer op vakantie geweest in Spanje. Daarna is hij verliefd geworden op het klimaat, de goedkopere boodschappen en vooral de rustigere leefstijl en dat zijn redenen waarom hij wil emigreren. Ook wil hij niet zijn hele leven hetzelfde werk doen, al gaat hij in Spanje voorlopig toch weer in de bouw werken.

Een Huis Vol Emigreert, maar wil iedereen dat wel?

Wat zijn vrouw Janneke Jelies van het hele plan vindt, wordt niet heel duidelijk. Ze gaat gewoon mee, met al haar kinderen. De oudste, Jennie van 17 jaar, weet nog niet wat ze in Spanje gaat doen, ze wil eerst even kijken hoe het daar is en daarna misschien een vervolgopleiding gaan volgen.

In de eerste aflevering gaan Johan en Janneke zonder kinderen naar Spanje, omdat ze al over drie maanden (!) gaan verhuizen. Ze hebben nog geen huis en gaan op zoek naar een geschikte woning voor het hele gezin. Een heel korte tijd om de emigratie te regelen dus en daar zijn de kijkers best verbaasd over:

De familie Kraan vertrekt naar Luxemburg

Ondertussen is de familie Kraan druk bezig met inpakken. Ook moet er afscheid genomen worden, want de twee oudste zonen gaan niet mee in het avontuur. Dat is best emotioneel voor moeder Linda. Gelukkig worden ook veel grappen gemaakt, bijvoorbeeld over vader Ivan die op de camping die ze gaan runnen, wil gaan koken voor de gasten. Dat hij nog geen ei kan bakken, daar wil hij niets over horen.

Genieten van Een Huis Vol Emigreert

Hoe dan ook, genieten is het wel weer van Een Huis Vol Emigreert. Elke vrijdagavond te zien op KRO-NCRV op NPO1 om 21.30 uur.

Zien! Een Huis Vol Emigreert: Een nieuw leven in Spanje en in Luxemburg met in totaal 18 kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.