Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 30 aug 2023
Leestijd: 2 minuten

Leonore: ‘Door een gemene opmerking van haar vriendje wil mijn dochter (17) een borstvergroting’

Liefde tussen twee pubers kan mooi zijn. Het is als ouder leuk om te zien hoe verliefd je kind is. Totdat je kind gekwetst wordt door zijn of haar liefde. Hierdoor kan je kind erg onzeker worden. Leonore heeft dit met haar dochter meegemaakt: “Van mijn ooit zo zelfverzekerde meisje is niets meer over. Het is zelfs zo erg dat mijn dochter aan het sparen is voor een borstvergroting”.

“Mijn dochter Lisette was altijd populair bij jongens. Met haar lange blonde lokken zorgde ze ervoor dat iedere jongen zijn nek omdraaide wanneer ze langsliep. Zelf was ze nooit erg geïnteresseerd in de aandacht van jongens totdat ze Arthur ontmoette. Ik had haar nog nooit zo verliefd gezien. Waar hij ging, ging zij en andersom.

Mijn dochter wil een borstvergroting

Nadat Lisette en Arthur zes maanden verkering hadden kwam mijn dochter huilend thuis. Ik vroeg direct wat er aan de hand was, maar ze wilde het niet zeggen. Ze was een week lang verdrietig en trok zichzelf terug tot ze eindelijk wilde vertellen wat er gebeurd was. Het bleek dat hij tijdens hun eerste keer seks had gezegd dat hij dacht dat ze grotere borsten had en dat hij haar te plat vond. Hij zou haar veel mooier vinden met grotere borsten. Mijn kind was door die opmerking gebroken.

Zo moeder, zo dochter

In onze familie hebben we geen grote borsten, maar mijn zussen en ik hebben nooit iemand horen klagen over onze bescheiden B cup. Lisette was ook altijd blij dat ze geen grote borsten had, tot nu. Ze begreep niet hoe haar vriendje haar zo had kunnen kwetsen met die gemene opmerking. Toen Lisette na een tijdje met Arthur in gesprek ging gaf hij aan dat hij het probleem niet zag. Ze kon toch gewoon een borstvergroting nemen? Door die opmerking van hem wil ze nu dus haar borsten laten vergroten.

Sparen voor borstvergroting

Ik probeer het Lisette uit haar hoofd te praten, maar van mijn ooit zo zelfverzekerde meisje is niets meer over. Ze zegt dat ze zichzelf niet meer in de spiegel kan bekijken, ze focust zich alleen maar op haar kleine borsten. Ook denkt ze dat ze pas weer goed in haar vel kan zitten als ze een paar cupmaten meer heeft. Ze heeft een bijbaantje en alles wat ze verdient spaart ze voor de operatie, die ze gelijk na haar achttiende verjaardag wil laten uitvoeren.”

Borstgroei tijdens de puberteit: alles wat je wil weten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.