Redactie
Redactie School 23 jun 2020

Persoonlijk: ‘Mijn kind wordt gepest. Confronteer ik de ouders van de pesters?’

‘Mijn dochtertje van negen wordt al gepest sinds groep drie. Inmiddels zit ze in groep zes en is haar taks bereikt. En de mijne ook. Als school niet ingrijpt, dan doe ik het.’

‘In eerste instantie weet je dat plagerijtjes tussen kinderen er bijhoren. De eerste maanden (en zelfs jaren) heb ik vooral met mijn kind gepraat en haar geprobeerd weerbaarder te maken. In groep vijf vond ik dat niet zozeer mijn kind weerbaarder moest worden, maar dat de juf de pesters maar eens op hun gedrag moest aanspreken. En nu we in groep zes zitten, is het misschien tijd dat ík even aan een paar belletjes trek’

‘Mijn kind wordt gepest. Confronteer ik de ouders van de pesters?’

‘Ik ben er wel klaar mee. De geruststellende woorden van de school, de tranen van mijn kind en de uitzichtloze situatie. En degenen die vrolijk doorgaan met hetgeen ze goed in zijn, zijn de kinderen die mijn dochter al jarenlang pesten.’

‘De juf en de directeur van de school doen vast hun best, ook de ouders schijnen er op te zijn aangesproken. Maar ik merk er weinig van, en kind mijn ervaart überhaupt geen verschil in het pestgedrag. School is voor haar een regelrechte hel, elke dag weer. Vooral de pauzes en de gymlessen, dat trillende grietje, elke ochtend weer, het breekt mijn moederhart.’

‘Moet ik de controle bij de school laten, of mag ik nu zelf actief actie ondernemen?’

‘Ik vind het dus enorm frustrerend dat ouders van een kind dat wordt gepest met de problemen worden opgezadeld. Wíj moeten ons kind troosten, wíj moeten steeds contact opnemen met de school, wíj moeten ons kind maar harder maken. En die pesters dan? En hún ouders dan?’

‘Ik ben er wel klaar mee. Ik vind dus echt dat de ouders van die rotmeiden maar eens hun best moeten gaan doen. Dat zíj maar eens om de tafel met hun kinderen gaan zitten en kijken of zij die pestprobleem kunnen oplossen. Noem me een tiger mom of een ‘gefrustreerde moeder’, maar ik ben vooral een hele kwaaie moeder. Met een doodongelukkig kind.’

Meer lezen over pesten, pesters en gepest worden?

Reageer op artikel:
Persoonlijk: ‘Mijn kind wordt gepest. Confronteer ik de ouders van de pesters?’
Sluiten