Redactie
Redactie Opvoeden 19 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

Momenten waarop het helemaal prima is om je regels even te laten gaan

We zijn allemaal superouders en doen altijd wat het beste is voor ons kind. Maar soms, heel soms – of wat vaker dan dat – is het ook helemaal goed om aan jezelf te denken, en de teugels even te laten varen.

Laat naar bed tijdens zomerfeestjes

Het is zomer, eindelijk warm en je hebt een geweldig barbecue-feest in je agenda staan. Normaal vertrek je uiterlijk om 20 uur ‘s avonds zodat jouw kleintje nog op een redelijk tijdstip in bed ligt, maar het is zó gezellig, de temperatuur is zo zwoel en jouw kleintje heeft het zo naar z’n zin. Een keer laat naar bed is helemaal niet erg.

Youtube in de tandartsstoel

Het eerste tandartsbezoek is een feit. Maar hoewel je jouw kleuter hebt voorbereid op dit spannende bezoekje, beginnen de zenuwen in de wachtkamer. Je merkt dat je kindje onrustig wordt, en ziet het al helemaal misgaan. Je vraagt je af of tandartsen wel eens in hun vinger zijn gebeten. Hoewel de regel is dat jouw kind maar een aantal minuten per dag achter de tablet of op de telefoon mag, breekt nood wet. Een paar minuten later ligt jouw kleintje heerlijk te ontspannen in de tandartsstoel – met z’n mond open uiteraard. Dankjewel, YouTube!

Eten bestellen tijdens de avondspits

Stress, stress! Je week begon rustig, maar door ziekte op werk, een ongeluk op de snelweg en een miscommunicatie thuis, kom je veel te laat thuis en is er nog geen broodkruimel om te eten. Over het algemeen houd je natuurlijk van gezond eten, kook je het liefst zelf vers en bestel je alleen in bijzondere gevallen. Maar een onverwacht drukke avond is een bijzonder geval, toch? Eten bestellen en genieten maar!

Snoepen op een feestje

Een feestje voor jou betekent waarschijnlijk lekker bijkletsen, borrelnootjes eten, een wijntje drinken, een dansje wagen of barbecueën. Een feestje voor kinderen betekent vaak lekker vies worden, rennen, en veel suiker eten. Je hebt twee opties: je kind continu in de gaten houden en snoep uit z’n mond trekken – met een groot risico op woedeaanvallen, of het allemaal door de vingers zien en je kind langzaam zien veranderen in een hyperactieve – maar vrolijke – stuiterbal. Wat kies jij?

Wetteloosheid in het vliegtuig

Mama mag ik snoep? Mama mag ik Youtube kijken? Je kijkt om je heen en de man aan de andere kant van het gangpad kijkt je afkeurend aan. Heel zachtjes zeg je ja tegen jouw kleuter. YES! schreeuwt je kind door het vliegtuig. De meneer naast je kijkt weer op. “Maareh, normaal doen we dit niet hè, dit is alleen omdat het een heel bijzondere dag is” – zeg je half tegen je kind, die al niet meer luistert, maar vooral tegen die meneer naast je. Geen zorgen. In een vliegtuig is er sprake van een soort wetteloosheid. Alles wat je kunt doen om je kind, jezelf maar ook de andere passagiers een fijne vlucht te geven, doe je. Snoep? Check. Youtube? Check. Overdreven veel speelgoed? Check. Geen probleem

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.