Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Vrije Tijd 9 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Eropuit! Dit zijn de hipste musea voor tieners

Ben jij op zoek naar een activiteit voor het hele gezin? Een filmavondje of boswandeling kán heel leuk zijn, maar als jij er een educatieve twist aan wilt geven is een uitstapje naar een museum ook een leuke optie. De keuze voor een geschikt museum kan voor tieners nog weleens een uitdaging zijn.

In deze musea zullen tieners zich gegarandeerd vermaken.

Musea voor tieners

Bij het woord museum zal de gemiddelde tiener niet enthousiast worden. Maar onze verwachting is dat ze zich prima kunnen vermaken in één van deze leuke musea.

The Upside Down Amsterdam

Grote kans dat jouw kind dit museum voorbij heeft zien komen. Influencer en media-persoonlijkheid Anna Nooshin opende twee jaar geleden het succesvolle museum The Upside Down. De reden van het succesvolle concept is dat dit museum vrij uniek is. Als bezoeker maak je namelijk zélf deel uit van de ‘kunstobjecten’. Wanneer je het museum bezoekt zul je op voorwerpen en attributen kunnen lopen, klimmen, en rollen en sta je dus zelf in het middelpunt van de kunst.

Museum Voorlinden

Dit museum in Wassenaar laat jongeren op speelse manier kennis maken met architectuur. Het geeft bezoekers de kans om unieke foto’s te maken, zoals dit bekende shot waarbij het lijkt alsof bezoekers onder water zijn. Daarbij is de kunstverzameling van Joop van Caldenborgh te bewonderen: de grootste particuliere kunstcollectie in Nederland.

Nationaal Videogame Museum

Wanneer jouw kind gek is van videogames is dit the place to be. In het Nationaal Videogame Museum in Zoetermeer draait het namelijk allemaal om – hoe kan het ook anders, videogames. Kinderen kunnen niet alleen zelf gamen, maar zullen ook meer te weten komen over de geschiedenis van gamen en wat we in de toekomst kunnen verwachten. Handig om te weten is dat het museum op maandag en dinsdag gesloten is. Daarbij zijn kinderen jonger dan tien jaar enkel welkom met begeleiding.

https://www.instagram.com/p/CWvqu1-J8WT/

Ripley’s Believe It or Not

Ook dit museum is geschikt voor jongeren, en is te vinden in het centrum van Amsterdam. In het museum is de verzameling van ‘vreemde’ voorwerpen van wereldreiziger Robert Ripley te zien. Van een gekrompen hoofd tot aan een 7-meter lange robot gemaakt van auto-onderdelen… je vindt het allemaal in dit interactieve museum.

Youseum

Als jouw tiener actief is op social media gaat hij dit museum gegarandeerd gaan waarderen. Tijdens een bezoekje aan dit museum zijn tal van objecten en ruimtes te zien waarbij jongeren los kunnen gaan met hun camera. Zo delen bezoekers foto’s van ‘vliegend geld’ of maken creatieve foto’s in een mega grote ballenbak.

Zijn deze musea toch niet geschikt voor jouw kinderen? Wellicht staan hier nog leuke opties tussen! 

5x tips voor de schermvrije vakantieweek met kinderen

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Vakantie voor Tieners

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.