Gina Koninkx
Gina Koninkx Vrije Tijd 7 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen waarom het zo goed is voor kinderen een instrument te bespelen

Het hebben van een hobby is enorm belangrijk voor kids. Niet alleen voor het ontwikkeling van sociale vaardigheden, ook om te ontdekken wat ze leuk vinden en wat er echt bij ze past. Het maken van muziek is wat ons betreft essentieel voor de ontwikkeling van je zoon of dochter en daar hebben we zo onze beredeneringen voor.

Muziek maken

Je zal er als ouder even doorheen moeten als je kind besluit viool te gaan spelen, maar het is fantastisch om de progressie van je kind op de voet te kunnen volgen. Een instrument bespelen en muziek maken is waanzinnig voor kids en dit zijn de redenen waarom.

1. Het zorgt voor ontspanning

Het hebben van een hobby of spelen van sport werkt voor kids enorm ontspannend. Ook het bespelen van een instrument kan zorgen voor rust en ontspanning in het leven van je kind. Ouders wiens kids bijvoorbeeld piano spelen zullen erkennen dat zodra ze achter de toetsen kruipen ze rustig worden, en jij ook.

2. Het maakt ze gelukkig

We kunnen zelf ook uren naar muziek luisteren. Waarom? Het is ontspannend en daar worden we gelukkig van. van muziek maken kunnen kids enorm gelukkig worden en dat is als ouder alles wat je wilt voor je kiddo.

3. Het stimuleert creativiteit

Bezig zijn met muziek is een enorm goede stimulans voor de creativiteit van je kind. Zelf aan de slag gaan met een muziekstuk of zelf wat bedenken, horen welke noten op een bepaalde manier klinken bij elkaar, enzovoorts.

4. Ze leren doorzetten

Een instrument bespelen is hartstikke moeilijk, wel instrument dat dan ook is. Je moet leren noten lezen, het instrument goed kunnen vasthouden of aanraken en dan komen pas de muziekstukken zelf. Dat vergt enorm veel doorzettingsvermogen.

Het duurt relatief lang om een instrument onder de knie te krijgen en het is goed dat kids leren daar mee door te gaan tot ze het kunnen. Ze merken vanzelf dat het steeds beter zal gaan en dat is iets om trots op te zijn.

5. Sociale vaardigheden en intelligentie

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat het maken van muziek of bespelen van een instrument goed is voor de ontwikkeling van sociale vaardigheden en de intelligentie van je kind. Do we need to say more?

Laat je kind spelen met Barbies en andere poppen want onderzoek wijst uit dat dat essentieel is voor hun ontwikkeling

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.