Vera Guldemeester
Vera Guldemeester Persoonlijke verhalen 25 dec 2022
Leestijd: 4 minuten

Jady (46): ‘Door de vriendin van mijn ex wil mijn zoon (16) mij niet meer zien’

Een scheiding is altijd moeilijk, zeker als er een ander in het spel blijkt te zijn. Drie jaar geleden vroeg de man van Jady (46) opeens een scheiding aan. “Hij was verliefd geworden op een andere vrouw. Ik was kapot en dacht dat het niet erger kon, maar helaas was dat wel het geval. Inmiddels wil mijn zoon mij al een halfjaar niet meer zien.”

“Maandenlang was ik gebroken. De man waarmee ik vijftien jaar was getrouwd en alles had opgebouwd, bleek een ander te hebben. Een mooie, jonge, slanke vrouw. Alles wat ik niet was. Ik was erg verdrietig dat ik zomaar was ingeruild. Gelukkig bleef onze zoon Ruben na de scheiding bij mij wonen. Om het weekend ging hij naar zijn vader en zijn vriendin Yara toe, waar hij direct na de scheiding al mee ging samenwonen.

Steeds vaker naar ex

Een jaar na de scheiding gaf mijn zoon aan dat hij liever ieder weekend naar mijn ex-man ging, in plaats van om het weekend. Hij had zijn vrienden en voetbal daar in de buurt en hij had bij mijn ex een grote kamer waar hij kon gamen. Ik vond het moeilijk, maar besloot om akkoord te gaan. Het enige wat voor mij belangrijk was, was het geluk van mijn zoon. Hij was daar blij, dus ik moest hem dat gewoon gunnen.

Bij ex wonen

Vorig jaar gaf Ruben aan dat hij liever helemaal bij zijn vader wilde wonen. Hij zou dan wel een paar keer in de week bij mij komen eten en in het weekend een dag bij mij zijn. Ik zag dat niet zitten. Ik wilde dan liever dat hij de ene helft van de week bij zijn vader zou zijn en de andere helft van de week bij mij. Hij wilde dat niet, hij vond het namelijk fijner als al zijn spullen gewoon in hetzelfde huis lagen. Na veel praten, ook met mijn ex, ging ik akkoord op één voorwaarde: ik wilde hem elke dag zien of in ieder geval iets van hem horen.

Stoken

In de eerste paar maanden ging het goed. Hij kwam vaak bij mij eten, we gingen dagjes weg en waren veel samen, ondanks dat hij bij mijn ex-man woonde. Ruim een halfjaar geleden veranderde dat opeens. Hij belde mij op en vertelde dat hij niet meer wilde komen. Toen ik vroeg waarom hij niet wilde komen, wilde hij dat in eerste instantie niet zeggen. Pas toen ik vroeg of hij langs kon komen om te praten vertelde hij mij dat Yara had gezegd dat ik niet goed bij mijn hoofd was. Sterker nog, ze bleek tegen mijn zoon gezegd te hebben dat ik hem nooit had gewild. Ik wist niet wat ik hoorde en zei direct dat dat helemaal niet waar was. Ruben zei dat ik hem tijd moest geven om na te denken.

Geen contact meer

Een week lang negeerde Ruben mijn berichtjes op WhatsApp en belletjes. Ook toen ik voor de deur stond wilde hij niet naar de deur komen. Mijn ex deed open en ik vertelde dat Yara aan het stoken was tussen mij en onze zoon. Hij zei direct dat Yara er niets mee te maken had en dat ik haar er niet bij moest betrekken. Hij zei dat ik het probleem was, niet zij. Een dag later belde Ruben mij om te vertellen dat hij mij niet meer wilde zien en dat ik dat maar moest accepteren. Ik wist niet wat ik hoorde. Hoe kon mijn zoon zoiets doen?

Rouwen

Ik zit nu al maanden in een soort rouwproces. Hij wil me niet meer zien, terwijl ik hem niets heb aangedaan. Via vrienden heb ik gehoord, dat Yara veel op hem inpraat en een slechte invloed op hem heeft. Ook zou ze onze goede band bewust kapot hebben gemaakt. Ik zie hem af en toe op zijn scooter rijden of met zijn vrienden in de supermarkt lopen. Als hij mij ook ziet weet hij niet hoe snel hij moet vertrekken. Het doet me veel pijn. Ik stuur hem soms nog een berichtje of een email om te vertellen hoeveel ik van hem hou. Hopelijk ziet hij ooit in dat hij een grote fout heeft gemaakt om het contact met mij te verbreken.”

Anna: ‘Bij mijn rijke ex thuis krijgen mijn kinderen alles’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.