Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Nieuws 17 feb 2022
Leestijd: 1 minuut

Ouders weer welkom in scholen: dit betekenen de versoepelingen voor het onderwijs

Een paar dagen geleden werd duidelijk dat de meeste coronaregels binnenkort komen te vervallen. Maar wat betekenen de versoepelingen eigenlijk voor jou, je kinderen en de scholen waar ze naar toe gaan? Wij zetten het even voor je op een rij.

Door alle maatregelen en versoepelingen die elkaar opvolgen zie je soms door de bomen het bos niet meer. Toch gaat er binnenkort weer het een en ander veranderen. Ook voor jou als ouder van een schoolgaand kind.

Versoepelingen op scholen

Misschien ben je er inmiddels al aan gewend om buiten het schoolplein je kind af te zetten en op te halen. Toch komt daar nu waarschijnlijk weer verandering in. Ouders mogen namelijk vanaf 28 februari, zonder mondkapje en zonder afstand te houden, weer de school in om hun kind weg te brengen en op te halen.

Vanaf aanstaande maandag mogen ouders weer de school binnen. De eerste week nog mét mondkapje en 1,5 meter afstand. Maar een week later vervallen die laatste maatregelen dus ook.

Ook mogen klassen weer groepsdoorbrekend werken, wat betekent dat kinderen mogen spelen en werken met leerlingen uit andere klassen.

Basisregels

Wat voorlopig nog wel blijft gelden zijn de basisregels. Zoals handen wassen, hoesten en niezen in de elleboog, geen handen schudden en testen bij klachten. Ook het dringende advies om vanaf groep 6 van de basisschool twee keer per week een preventieve zelftest te doen, blijft voorlopig nog van kracht.

Toch zal het waarschijnlijk nog wel even duren voordat Corona écht geen invloed meer heeft op scholen. Voorlopig zullen veel scholen namelijk nog kampen met lerarentekorten door het hoge aantal besmettingen onder leraren. “Lessen zullen nog uitvallen, vanwege de uitval van collega’s”, zegt Tamar van Gelder, Voorzitter van De Algemene Onderwijsbond (AOb), tegen RTL Nieuws.

Ouders maken zich minder zorgen over corona: 85 procent blij met versoepelingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.