Laura Saija
Laura Saija Feestdagen 31 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Op zoek naar inspiratie voor de paasdoos op school? Bekijk deze 12 ideeën!

De lente is in volle gang en dat betekent dat Pasen voor de deur staat! Voor kinderen op de basisschool is het paasontbijt vaak een van de hoogtepunten van het seizoen. Het is de perfecte gelegenheid om de feestelijke sfeer te versterken en de kinderen te verrassen met een versierde paasdoos.

De inhoud van de paasdoos is meestal niet ingewikkeld, aangezien er vaak een lijstje wordt meegegeven door de juf. Het gaat allemaal om de buitenkant. Het is namelijk de bedoeling dat de paasdoos mooi versierd wordt om het paasfeest op school extra feestelijk te maken.

Inspiratie voor de paasdoos op de basisschool

Helemaal geen zin om zo’n doos te versieren? Bedenk dat het versieren van de paasdoos voor de basisschool een leuke manier kan zijn om qualitytime door te brengen met je kind. Samen knutselen, schilderen, tekenen en decoreren kan echt leuk zijn.

Ook kun je tijdens het versieren van de paasdoos kletsen over de betekenis van Pasen en waarom we dit vieren. Hier zijn een paar creatieve tips om deze doos tot een succes te maken.

1. Gebruik paaskleuren

Ten eerste is het belangrijk om de doos te versieren met heldere, kleurrijke kleuren. De traditionele paaskleuren zijn paars, geel, groen en roze. Gebruik bijvoorbeeld gekleurd papier om de doos te bedekken of maak gebruik van verf en tekeningen om deze op te fleuren.

2. Gebruik paasdecoraties

Naast het gebruik van kleuren, kunnen paasdecoraties zoals stickers, glitter en lint ook de doos opvrolijken. Je kunt bijvoorbeeld een sticker van een paasei of een konijn op de doos plakken of glitterlijm gebruiken om deze te versieren. Lint is ook een leuk materiaal om te gebruiken. Gebruik verschillende lintkleuren om de doos nog feestelijker te maken.

3. Gebruik verschillende texturen

Een andere tip is om verschillende texturen te gebruiken om het oppervlak van de paasdoos te breken. Kunstbloemen, kunstgras, watten, takjes, je kunt het zo gek niet bedenken.

4. Vergeet de naam niet

Vergeet tot slot niet om een persoonlijk tintje toe te voegen. Door bijvoorbeeld een speciaal berichtje voor de ontvanger op te schrijven, maak je de doos extra persoonlijk. En vergeet natuurlijk de naam van de ontvanger niet groot op de doos te zetten.

Hieronder twaalf plaatjes ter inspiratie voor jullie paasdoos.

Knutselen voor Pasen: 12x de leukste paasknutsels om samen te maken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.