Lise Steegmans
Lise Steegmans Puber 12 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Lekker luisteren: dit zijn de leukste podcasts over opvoeden

Iets wat we allemaal weten en door de waan van de dag wel vaker vergeten: we doen maar wat. Dat geldt niet alleen voor het leven, maar ook voor opvoeden. Iedere ouder doet maar wat. Daarom kan het soms fijn zijn om te luisteren naar experts, gelijkgestemden en ervaringsdeskundigen. Podcasts bieden die uitkomst. Ziedaar, een handig lijstje met de leukste podcasts over opvoeden.

Het handige aan podcasts: je kunt luisteren naar de onderwerpen die jíj belangrijk, interessant of grappig vindt, op de momenten wanneer jij wilt. Bijvoorbeeld wanneer de kinderen op bed liggen en jij de was nog moet opvouwen.

Podcasts over opvoeden

Wat zijn de leukste podcasts over opvoeden? Lees snel verder, doe je koptelefoon op en kies jouw favoriet.

1. Papa podcast

Twee mannen met elkaar gesprek over papa zijn en dat in combinatie met het leuke leven, zo omschrijven ze het zelf, dat ze leiden. Dankzij de tips en tricks die ze geven niet alleen interessant voor vaders (in spe), maar ook leuk voor moeders en vrouwen om te horen hoe mannen het ouderschap ervaren.

2. Echte oogappels

Margreet Reijntjes, presentatrice en moeder van twee puberzonen, spreekt in deze podcast wekelijks met experts over de duivelse dilemma’s van het ouderschap. Ben je bekend met dé serie over pubers van Nederland, Oogappels? Daar is deze podcast op geïnspireerd.

3. Mama Matties

De twee moeders Diesna Loomans en Beau Hesling praten in deze podcast over de highlights, maar ook zeker over de rauwe randjes van het moederschap. Diesna heeft twee kinderen, Beau drie. De leeftijden variëren van kleuter tot tiener. Op een luchtige manier, zonder veroordelingen, met veel humor en zelfspot praten ze over onderwerpen die moeders bezighouden. Voor moeders door moeders, dat idee.

4. Maartje Luijk over opvoeding

Wanneer doen we het als ouders goed genoeg? Streven we niet te veel naar perfectie? Wat is nu de beste manier om je kind te laten doorslapen? En wat moet je als ouder nu met alle adviezen rondom opvoeden? Prof. dr. Maartje Luijk is pedagogisch wetenschapper aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam en geeft in deze podcast antwoord op allerlei vragen over opvoeding en de ontwikkeling van een kind.

5. Duh… puberpodcast

Sebas van der Donk is theaterdocent en mateloos gefascineerd door het puberbrein. In zijn podcast Duh… puberpodcast gaat hij samen met, je raadt het al, pubers op onderzoek uit wat puber zijn nu eigenlijk inhoudt. Deze podcast is voor iedereen geschikt die zelf een puber is of zich omringt met pubers of zich een puber voelt.

8x de leukste series op Netflix om met jouw tiener te bingen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.