Laura Saija
Laura Saija Geld 17 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Portemonnee van Lindsay: ‘Ik kocht een speelhuisje van 500 euro, nu baal ik ervan’

Waar doet ze het toch van? Die moeder met vier kinderen die altijd merkkleding dragen. Of die alleenstaande moeder die toch iedere maand de eindjes aan elkaar weet te knopen. Het is een vraag die we onszelf regelmatig stellen. In deze rubriek krijgen we eindelijk de kans om ongegeneerd mee te kijken op de rekening van andere moeders.

Deze week de portemonnee van Lindsay.

portemonnee van lindsay

Hoeveel geld geef je uit aan boodschappen?

“We geven zo’n 600 euro per maand uit aan boodschappen. Dat is veel meer dan een aantal jaren geleden toen we nog met z’n tweeën waren. Ten eerste zijn boodschappen veel duurder geworden en ten tweede eet onze zoon vaak iets anders dan wij. Ook bestel ik regelmatig wat bij flitsbezorgers, dat tikt dan ook wel aan.”

Hoe veel geld geef je uit aan (kinder) kleding?

“Om kleding geven wij niet zoveel. Ja, mijn vriend Rayan vind het wel belangrijk om er goed uit te zien, maar extreem veel geld aan kleding geeft hij niet uit. Kinderkleding hoeven we al helemaal nooit te kopen, want ik krijg alles van de kinderen van mijn broer.”

Hoe veel geef je uit aan uitjes?

“Aan uitjes geven we denk ik zo’n 250 euro per maand uit. We gaan eigenlijk elk weekend wel iets doen en dan ben je zo 75 euro kwijt op een dag. Vooral als je ergens benzine en entree voor moet betalen en dan ook nog iets wil eten.”

Hoe veel geld geef je uit aan speelgoed?

“Speelgoed haal ik eigenlijk altijd bij de kringloop en zeker niet maandelijks. Als Lenn wat ouders wordt zal hij vast wel een nieuw speelgoed willen, maar maakt dat hem niets uit. Voor zijn verjaardag krijgt hij ook al heel veel speelgoed.”

Wat is het duurste dat je voor je kinderen hebt gekocht?

“Ik heb een keer heel impulsief zo’n speelhuisje voor Lenn gekocht voor in de tuin. Die was ongeveer 500 euro. Nu baal ik er een beetje van, want hij staat best in de weg. Ik ga hem niet wegdoen, omdat hij zo duur was.”

Hoe veel spaargeld heb je?

“Op dit moment heb ik 3000 euro spaargeld op mijn rekening, maar dat heb ik onlangs van mijn oma geërfd. Ik kan totaal niet sparen en maak eigenlijk altijd mijn geld op. Dat is een slechte eigenschap die ik altijd al heb en ik ben me er bewust van.”

Wat is jouw beste spaartip?

“Een spaartip heb ik dus niet. Voor ons is het momenteel gewoon niet haalbaar om te sparen. Rayan is een aantal jaar jonger dan ik en hij studeert nog. Natuurlijk baal ik daar wel eens van, want ik zie ook dat vriendinnen in een gezin met twee verdieners het gewoon een stuk breder hebben.”

Spaar je voor je kinderen?

“Wij sparen momenteel nog niet voor Lenn. Dat is iets wat we wel willen gaan doen als Rayan klaar is met studeren. Om te beginnen een bedrag van 100 euro per maand. Dan zit je per jaar toch op 1200 euro.”

Grootste financiële meevaller of tegenvaller?

“Ik heb een oude auto waar ik altijd veel kosten aan heb bij de APK-keuring. Als ik weet dat de APK-keuring eraan komt, dan moeten we de hele maand zuinig doen. Minder boodschappen en geen uitjes als er een grote rekening betaald moet worden.”

De portemonnee van Eva: ‘Ik kocht een speelgoedauto van 500 euro’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.