Laura Saija
Laura Saija Eropuit 26 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

9x pretparken die geschikt zijn voor kleuters

Veel pretparken staan bekend om hun spannende attracties voor oudere kinderen en volwassenen, zijn er ook talloze parken die speciaal ontworpen zijn voor de allerkleinsten.

Als ouder wil je niets liever dan je kinderen zien stralen van geluk en verwondering. Dat is precies wat deze pretparken bieden voor kinderen in de leeftijdsgroep van vier tot zes jaar.

Pretparken voor kleuters

Van magische sprookjesbossen tot kleurrijke speeltuinen en interactieve attracties, deze pretparken zijn afgestemd op de ontwikkelingsfase en behoeften van kleuters. Hier kunnen ze klimmen, klauteren en glijden terwijl ze de wereld om hen heen verkennen.

1. Het Land van Jan Klaassen

Het Land van Jan Klaassen is een uniek themapark dat speciaal is ontworpen voor kinderen van 0 tot 8 jaar. Het park biedt diverse binnen- en buitenattracties, zoals een poppentheater, een speeltuin en een kinderboerderij. Kinderen kunnen zich vermaken met interactieve shows en verschillende speelzones.

2. Linnaeushof

Linnaeushof is Europa’s grootste speeltuin en biedt talloze attracties voor kinderen van alle leeftijden, inclusief de allerkleinsten. Het park heeft speciale peuter- en kleuterzones met speeltoestellen, glijbanen en schommels. Ook kunnen kinderen genieten van wateractiviteiten, trampolines en een doolhof.

3. Sprookjesbos Valkenburg

Sprookjesbos Valkenburg is een magische plek waar sprookjes tot leven komen. Je kinderen kunnen genieten van prachtig vormgegeven sprookjesfiguren, interactieve attracties en betoverende wandelingen door het bos. Het park is speciaal ontworpen voor jonge kinderen en biedt een veilige en gezellige omgeving voor urenlang plezier.

4. Plaswijckpark

Plaswijckpark is een veelzijdig park dat perfect is voor jonge kinderen. Het park biedt verschillende speelgebieden, een dierentuin en een grote speeltuin met schommels, glijbanen en klimrekken. Daarnaast kunnen kinderen genieten van boottochtjes en interactieve wateractiviteiten, ideaal voor de warmere dagen.

5. DippieDoe

DippieDoe is een kleurrijk en avontuurlijk pretpark dat speciaal is ontworpen voor jonge kinderen. Het park beschikt over diverse attracties, zoals een ballenbak, glijbanen en een speciale peuterzone. Daarnaast kunnen kinderen genieten van waterspeelplaatsen en buitenspeelgebieden, waar ze naar hartenlust kunnen spelen.

6. BillyBird Park Hemelrijk

BillyBird Park Hemelrijk biedt een combinatie van binnen- en buitenattracties, geschikt voor jonge kinderen. Het park heeft een grote speeltuin met zandbakken, schommels en klimtoestellen. Daarnaast is er een overdekt speelparadijs waar kinderen zich kunnen vermaken, ongeacht het weer.

7. Kinderpretpark Julianatoren

Kinderpretpark Julianatoren is gericht op kinderen tot 10 jaar, maar biedt ook talloze attracties voor de kleintjes. Met zijn kleurrijke carrousels, lachspiegels en zachte speelzones zullen kinderen van 0 tot 4 jaar zich hier zeker vermaken. Het park organiseert ook regelmatig evenementen en shows die perfect zijn voor jonge kinderen.

8. Oud Valkeveen

Oud Valkeveen is een charmant familiepark met diverse attracties voor kinderen van alle leeftijden, inclusief de allerkleinsten. Het park beschikt over een ‘Miniland’ met zachte speeltoestellen, een ballenbak en een speciale waterspeelplaats. Daarnaast kunnen oudere kinderen genieten van glijbanen, trampolines en een piratenschip.

9. Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn biedt naast adrenaline-verhogende attracties ook een speciaal gebied voor jonge kinderen. Het park heeft een peuterzone met veilige attracties en zachte speeltoestellen. Daarnaast kunnen ouders en kinderen samen genieten van shows en entertainment die speciaal zijn afgestemd op jongere bezoekers.

Zo voorkom je dat je kinderwagen wordt gestolen in een pretpark of dierentuin

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.