Laura Saija
Laura Saija Persoonlijke verhalen 14 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Naomi (42): ‘Mijn puberdochter heeft initialen in haar arm gesneden’

Naomi maakt zich grote zorgen om haar puberdochter Jasmijn. Het verbieden van een tattoo bij haar vijftienjarige dochter leidde tot snijden van initialen in haar arm. “Ze heeft met een glasscherf in haar huid gesneden”, vertelt Naomi aan Famme.

Toen Jasmijn in de tweede klas van de middelbare school ging, merkte ik dat ze zich anders begon te kleden. Van een lief, vrolijk kleurrijk kind, veranderde ze in een soort zwarte donderwolk. Alles moest zwart, donker en emo.

‘Mijn puberdochter heeft initialen in haar arm gesneden’

Jasmijn en ik gingen altijd gezellig samen shoppen, maar dat is inmiddels ook niet meer leuk. We hadden een compleet andere kledingstijl gekregen en ik vond alles wat zij uitzocht niet mooi. Ze sloot zich op school aan bij een clubje dat zich precies zo kleedde.

Toen ze op haar vijftiende begon met stappen, kwam ze alleen nog maar meer van dit soort types tegen. Toen ze op een dag met Nick thuiskwam, schrok ik me kapot. Ik moet toegeven dat ik snap dat ze iets in hem ziet, want het is een aardige jongen maar hij zit onder de tattoos. Nick kwam steeds vaker over de vloer. De twee zijn onafscheidelijk en duidelijk intens verliefd op elkaar.

Eigen tattoo

Natuurlijk is het goed om te zien dat je dochter gelukkig is, maar waar ik al bang voor was gebeurde ook. Het duurde niet lang voordat de verwachte vraag of ze zelf een eigen tattoo mocht laten zetten kwam.

En niet zomaar een tattoo. Ze wilde een tattoo in haar nek laten zetten, een afbeelding van haar sterrenbeeld schorpioen onder haar oor. Een tattoo die dus altijd te zien is. Absoluut niet, was mijn antwoord. Ik vind haar veel te jong voor een tattoo en wil dat ze zo’n grote beslissing over haar lichaam pas maakt als ze minimaal achttien is.

Initialen gekrast

Ze was woest en riep dat ze het wel ging doen. Ik zei dat Nick niet meer bij ons thuis mocht komen als ze het zou doen. In de maand daarna leek het of het tattoo-idee op een laag pitje stond. Gelukkig maar, dacht ik nog. Totdat ik zag dat ze haar initialen in haar arm had gekrast.

Ik schrok en vroeg waarom ze dat gedaan had. ‘Als ik geen tattoo mag, maak ik er zelf wel één’, was haar antwoord. Ik zag in haar ogen dat ze het deels deed om mij te sarren. Het was puur wraak omdat ze geen tattoo mocht.

Glasscherf

Ik vroeg hoe ze het had gedaan. Ze bleek samen met een vriendin op haar kamer met een glasscherf in haar huid te hebben gesneden. Vervolgens hebben ze er inkt uit een balpen opgesmeerd in de hoop dat ze een tattoo hadden gecreëerd. De inkt is er uiteraard gewoon afgegaan, maar de initialen staan wel als een korst op haar arm.

Ik heb er niet al te veel ophef over gemaakt, want hopelijk laat ze het hierbij. Voortaan probeer ik beter met Jasmijn in gesprek te gaan en mijn argumenten te delen, voordat ik iets meteen verbied. Hopelijk is dat de manier om haar niet helemaal te verliezen.

Rianne: ’Mijn dochter werd gepest en deed een zelfmoordpoging’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.