Kiki Meijer
Kiki Meijer Vrije Tijd 14 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

8x activiteiten voor meer qualitytime met je puberdochter

Als moeder en dochter heb je soms even wat qualitytime nodig. Eén op één contact zorgt ervoor dat jouw dochter zich speciaal en geliefd voelt. Je leert elkaar niet alleen beter kennen, maar jullie band zal hierdoor ook sterker worden.

Samen zen worden, lekker eten of cultuur snuiven. Voor iedere moeder en puberdochter is er een ruime keus aan activiteiten, waar jezelf in eerste instantie niet gelijk zelf aan zou denken.

Qualitytime voor jou en je puberdochter

Deze verschillende originele activiteiten maken het extra leuk voor jou en je dochter om een dagje samen door te brengen.

1. Yoga

Samen even helemaal zen worden. Tijdens een yogales kan dit maar al te goed. Yoga zorgt niet alleen voor de balans in het lichaam, maar zorgt ook voor rust en ontspanning. Je kan ervoor kiezen om een privéles of groepsles te boeken. Na de les is het fijn om nog even samen na te praten met een lekker kopje thee.

2. Musea

Even samen wat cultuur snuiven, niet iets wat bij alle puberdochters op nummer één staat, maar tegenwoordig zijn er ook veel musea die zich focussen op de ‘moderne’ tijd. Is je dochter al helemaal in de ban van Instagram? Dan zijn er musea die zeer geschikt zijn voor een perfect plaatje op Instagram.

Populaire Instagram-musea in Nederland zijn onder andere: Wondr Experience, het Moco museum, The Upside Down, het NXT museum en het Youseum in Westfield Mall of the Netherlands. Ook leuk om te combineren met een dagje shoppen!

3. High tea

Lekker thee drinken, kletsen en genieten van sandwiches, scones en taartjes. Een high tea is de perfecte manier om even samen met je dochter bij te kletsen. Tegenwoordig is het op zoveel plekken in Nederland mogelijk. Op een boot, in een kasteel, een kas of een theetuin, het kan bijna overal! De prijzen liggen meestal tussen de 20 en 30 euro per persoon.

4. Kookworkshop

Houden jij en je dochter allebei enorm veel van koken? Dan is een kookworkshop de ultieme activiteit voor jullie! Van samen sushi maken tot een 3-gangen diner koken, kookworkshops zijn er op allerlei verschillende niveaus en prijsklassen.

5. Alpaca boerderij

Een middag knuffelen met Alpaca’s, dat klinkt als een middag vol liefde. Wanneer jij en je dochter beide fan zijn van dieren is dit een top idee voor een activiteit. Op verschillende locaties in Nederland is dit mogelijk. Lunchen of wandelen met de alpaca’s, je kan zelf kiezen wat jullie het liefste willen.

Ook worden er op sommige locaties high tea’s georganiseerd. Tijdens het thee drinken en knuffelen worden er zelfs polaroid foto’s gemaakt. Een leuke herinnering aan een speciale, knuffelige dag!

6. Dinner train

Dineren in een rijdend treinrestaurant? Het klinkt gek, maar het kan! In een dinner train ontdek je Nederland op een bijzondere manier en kan je tegelijkertijd genieten van heerlijk eten. Een culturele en culinaire combinatie als je het ons vraagt!

7. Klimpark

Kan jij nog geen seconde stilzitten? En heeft je dochter deze genen van jou overgenomen? Actief bezig zijn is dan jullie raakvlak. Klimmen in het klimbos is dan een activiteit perfect voor jullie. Wanneer het weer iets minder is, kun je ook binnen in een klimhal je dochter uitdagen wie er als eerst de top bereikt.

8. Pottenbakken

Samen creatief bezig zijn is een verrijking voor jouw band met je dochter. Met pottenbakken maak je van klei een mooie vaas, kom of mok die later in je eigen huis staat te schitteren.

Let wel op dat pottenbakken niet het allermakkelijkste klusje is. Om een pro te worden is één les niet genoeg. Maar des te leuker, jij en je dochter kunnen dan samen vaker creatief bezig zijn!

9x deze dingen zijn erg herkenbaar als moeder van een puberdochter

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.