Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 13 nov 2022
Leestijd: 2 minuten

5 redenen om vaker met je kind naar de bibliotheek te gaan

De bibliotheek, een plek van rust en literatuur. Niet alleen voor volwassenen, ook voor kinderen is de bibliotheek een heerlijke plek om te vertoeven. Wij vertellen je vijf redenen om vaker naar de bibliotheek te gaan.

Vaker naar de bibliotheek

Heb jij ook weleens van die dagen dat je niet weet wat je met je kinderen moet gaan doen. Denk eens aan de bibliotheek (ja die bestaan nog) want je kinderen vinden het er geheid heel erg leuk.

1. Het is gratis

Ja, om maar meteen op een heerlijke Hollandse manier te beginnen. De Bibliotheek is gratis, het kost je dus echt niks, nopes, nada om daar even een uurtje naar toe te gaan. Niet alleen ter plekke boekjes lezen is gratis. Voor kinderen tot 18 jaar is het lenen van boeken ook nog eens gratis, dus laat je kind naar hartenlust je tassen volgooien.

2. Er is zoveel te ontdekken

Houdt jouw kind niet van lezen? Hij is echt niet de enige. Maar in de bibliotheek is heus een boek te vinden dat hij wél interessant vindt. Er zijn lees boeken, informatieve boeken en zelfs strips. Voor ieder wat wils dus.

3. Het is er rustig

Misschien ben je bang dat je kinderen de boel bij elkaar schreeuwen of overal gaan rondrennen. Maar het zal je verbazen dat de meeste kinderen die rustige sfeer in een bibliotheek zelf ook een beetje overnemen. Heerlijk!

4. Ze organiseren leuke dingen

In veel bibliotheken worden dingen georganiseerd voor de jeugd. Zoals voorlezen, lezingen van auteurs of workshops.

5. Lezen is goed

En de beste en misschien ook wel meest voor de hand liggende reden is natuurlijk dat lezen goed is voor kinderen. En op een plek waar alles om boeken draait is het makkelijker om je kind aan het lezen te krijgen dan thuis waar zoveel andere leuke dingen om aandacht vragen. Lezen is trouwens niet alleen educatief, het kan kinderen ook even in een andere wereld brengen waardoor ze er echt veel plezier aan beleven.

https://www.jmouders.nl/kind-lezen-stimuleren/

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.