Redactie
Redactie Ouders 16 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

6 dingen die helpen je relatie goed te houden als je kinderen hebt

Een goede relatie onderhouden als je kinderen hebt kan best een uitdaging zijn. De kinderen komen vaak direct op nummer één te staan, maar het is net zo belangrijk dat jij en je partner elkaar op nummer één laten staan.

Deze zes tips helpen jou en je partner om een goede relatie te behouden. Die kleine dondersteentjes worden namelijk ook vrolijk van een blije papa en mama.

Dingen die helpen je relatie goed te houden als je kinderen hebt

Kijk eens kritisch naar je eigen relatie, doe jij deze dingen?

1. Sex(y) time

Maak genoeg tijd vrij om seks te hebben met je partner. Veel ouders hebben steeds minder vaak seks nadat ze kids krijgen. Na een gebroken nacht en lange dag op werk kruip je moe je bed in en geef je je partner eigenlijk geen aandacht meer. Tóch is het belangrijk dat jullie daar wel tijd voor vrij maken. Zie het net zoals met sporten. Als je er geen tijd voor vrij maakt, gebeurt het ook niet.

2. Plan avondjes uit in

Blijf avonden uit voor jullie zelf plannen. Ongeacht hoe oud of jong jullie kids ook zijn en hoeveel jullie er ook hebben. Plan bijvoorbeeld één keer per week wat in samen of desnoods één keer in de twee weken. Regel een vaste oppas voor die momenten zodat jullie ook echt buiten de deur wat kunnen gaan doen. Om het extra leuk te maken kun je afspreken dat jullie om en om een date regelen voor elkaar.

3. Geef jullie relatie prioriteit

Je kinderen staan ongetwijfeld op nummer één maar zorg dat je relatie net zo veel prioriteit krijgt als je kids. Je kinderen altijd op nummer één zetten kan ten koste gaan van jullie relatie en dus ook desastreuze gevolgen hebben (ook voor je kinderen). Al helemaal als jullie kids ouder worden en het huis weer van jullie twee is is het wel zo fijn als na al die jaren jullie relatie nog werkt.

4. Blijf samen lachen

Veel mensen vinden humor een belangrijk aspect binnen hun relatie. Is het ook. Zorg ervoor dat jullie samen lekker kunnen blijven lachen. Dit straalt af op jullie relatie maar ook op jullie kids en daar worden zij op hun beurt ook weer blij van.

5. Communiceer met elkaar

Dat klinkt misschien heel logisch maar het is moeilijker dan je denkt. Probeer echt tot de kern te komen bij elkaar en blijf met elkaar in gesprek gaan. Over frustraties, wat je mist binnen jullie relatie maar ook wat je juist fijn vindt aan de ander. Zo raak je elkaar in ieder geval niet kwijt. Communiceren is de key.

6. Praat na een ruzie

Ieder koppel heeft wel eens ruzie met elkaar en dat is helemaal niet erg. Soms gaat het om kleine dingen soms om wat grotere. Er zijn ongetwijfeld tal van dingen waarover jij en je partner het echt niet eens zijn met elkaar maar probeer in dat geval wel naar elkaar te blijven luisteren. Praat na een ruzie met elkaar zodat jullie snel weer door kunnen.

23 x zo ziet je relatie er echt uit nadat je kinderen hebt gekregen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.