Laura Saija
Laura Saija Ouders 14 apr 2024
Leestijd: 2 minuten

Relatie van 15 jaar of langer? Zo houd je het spannend

Het kan soms een uitdaging zijn om de vonk in je jarenlange relatie nog levendig te houden. Het opvoeden van kinderen vergt veel tijd en energie, waardoor romantiek en passie soms op de ver te zoeken is.

Als alles in het teken van het gezinsleven en de kinderen staat, kan de sleur als snel om de hoek komen kijken. Gelukkig zijn er nog wel manieren om je relatie weer een oppepper te geven.

Zo houd je een relatie spannend, zelfs na 15 jaar

Ja, het kan. Zelfs na een relatie van vijftien jaar of langer en met kinderen in het spel.

1. Quality time is prio

Ondanks de drukte van het ouderschap is het een prioriteit om tijd vrij te maken voor elkaar. Plan regelmatig dates, zowel thuis als buiten de deur, waarbij je de telefoons weglegt en je volledig op elkaar richt. Als de kinderen wat ouder worden, merk je dat jullie weer tijd voor elkaar hebben. Het zou zonde zijn als jullie volledig uit elkaar gegroeid zijn.

2. Ontdek nieuwe activiteiten

Mensen veranderen. Wat jullie vijftien jaar geleden leuk vonden, hoeven jullie nu niet meer leuk te vinden. Probeer samen nieuwe dingen te ontdekken, zoals kooklessen, hikes of danslessen. Het delen van nieuwe ervaringen kan nieuwe gespreksonderwerpen opleveren.

3. Intimiteit koesteren

Intimiteit is een essentieel onderdeel van een gepassioneerde relatie. Neem de tijd om te knuffelen, kussen en elkaar aan te raken, zelfs als het maar voor een paar minuten per dag is. Geef je alle kinderen een kus voordat je weggaat? Vergeet je partner niet.

4. Deel je fantasieën

Ook in de slaapkamer kan het saai worden. Het delen van erotische fantasieën en wensen kan de passie in de slaapkamer opnieuw aanwakkeren. Wees open en eerlijk over wat je opwindt en probeer nieuwe dingen uit. Probeer de spanning eens op te bouwen door over dag al pikante berichten te versturen.

5. Eerlijke taakverdeling

Verdeel de verantwoordelijkheden van het ouderschap eerlijk, zodat beide partners zich ondersteund voelen. Dit kan helpen om stress te verminderen en meer ruimte te creëren voor romantiek. Doe jij altijd de was en vind je dat geen probleem? Laat je partner dan een ander onderdeel van het huishouden oppakken.

6. Stel doelen samen

Dacht je dat je er was, met een huis en een gezin samen? Doelen kunnen zich blijven ontwikkelen. Werk samen aan gemeenschappelijke doelen, zowel binnen als buiten het gezinsleven. Dit kan van financiële doelen tot reisplannen of persoonlijke ontwikkeling.

7. Blijf flirten

Laat je partner regelmatig weten hoeveel je om hem geeft door middel van kleine, romantische gebaren zoals lieve briefjes, verrassingsontbijtjes of spontane uitjes. Flirten is niet alleen voor beginnende relaties. Blijf de kunst van het flirten beoefenen om de spanning tussen jullie levendig te houden, zelfs na vele jaren samen.

Wat als je als ouders merkt dat de passie uit de relatie is? Relatietherapeut geeft advies

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.