Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 11 mrt 2022
Leestijd: 4 minuten

Sandy: ‘Ik deed het met de vader van een kindje uit de klas van mijn dochter’

Wanneer je kind vier wordt, is het tijd voor een nieuw avontuur: de basisschool. Elke dag naar school met vriendjes en een leuke leerkracht, lekker veel spelen en nieuwe dingen leren. Een geweldige nieuwe tijd voor je kind, maar in dit geval ook voor Sandy (33), moeder van de nu vijfjarige Lilou: “Opeens zag ik hem staan, hij was lang, knap, donker haar en de mooiste ogen die je je maar kan bedenken.”

Sandy (33): “De tijd van de basisschool was aangebroken, Lilou was vier jaar geworden. We hadden het klein gevierd, met opa en oma en wat vrienden. Ze had de tijd van haar leven met al die aandacht, slingers, ballonnen en cadeautjes. Haar vader ziet ze af en toe, maar ik sta er eigenlijk sinds haar geboorte al alleen voor.

In die vier jaar heb ik geen tijd gehad voor relaties of dates, ik was druk met mijn werk en het opvoeden van mijn meisje. Natuurlijk sta ik open voor iemand in mijn leven, maar dan moet dat wel op mijn pad komen. Ik heb (nog) geen zin in dating apps of zo.

Mijn buik maakte een gekke draai toen ik die vader zag

Die eerste schooldag van Lilou weet ik nog precies: ze stond ‘s morgens vroeg al enthousiast naast mijn bed, omdat ze naar ‘de grote school’ mocht. We gingen samen ontbijten, klaarmaken en daar ging ze. Met haar nieuwe rugzakje was ze er helemaal klaar voor. We kwamen aan bij de school en het was nog best vroeg, dus we liepen rustig het schoolplein op en namen de tijd om afscheid te nemen. Het was voor haar een nieuwe ervaring, maar voor mij ook.

Al die ouders die elkaar al leken te kennen, je zag langzaam groepjes vormen, en kinderen die elkaar begroetten. Gelukkig werd Lilou al snel door jaar juf opgevangen en ging ze vrolijk mee naar binnen. Ik slikte mijn tranen weg en liep terug naar mijn fiets. Ik had even oogcontact met een lange, knappe vader met zijn kind, die me bemoedigend toelachte. Mijn buik maakte een gekke draai, ik lachte kort terug, pakte mijn fiets en ging naar huis.

Het erge was, dat die dag niet Lilou in mijn gedachten zat, maar de vader van dat kindje. Ik was nieuwsgierig naar deze mooie man met zijn donkere haar en de mooiste ogen, en kon niet wachten om mijn dochter op te halen en hem weer te zien. Helaas was hij er niet die middag, maar in de weken daarna zag ik hem steeds vaker. We raakten regelmatig aan de praat, hij was nog aardig ook, en ik merkte dat ik hem echt heel leuk begon te vinden. Hij mij ook, dat voelde ik aan alles, er was alleen een ding: hij had een vrouw.

Kennelijk maakte dat voor hem niet zo veel uit. We werkten beide thuis in die periode en besloten een keer om koffie te gaan drinken nadat we de kids op school afgezet hadden. Dit gebeurde een paar keer, maar daarna spraken we bij mij thuis af. Dat ging allemaal erg stiekem, we mochten natuurlijk niet gezien worden. We dronken koffie samen, maar dat ging natuurlijk al snel ‘fout’ en we belandden in mijn bed. Het was geweldig, hij was geweldig en ik raakte een soort van verslaafd aan deze stiekeme afspraakjes. We gingen samen mee op een uitje van school en vingen elkaars blikken en raakten elkaar heel kort stiekem aan als we langs elkaar liepen. Ik weet niet of het anderen opviel, ik denk en hoop het niet.

Stiekeme aanrakingen op het schoolplein

Een keer had mijn dochter een kinderfeestje en bracht ik haar naar het huis van de jarige. Tegelijkertijd kwam ook hij aan met zijn kind. Een brede grijns kwam op zijn gezicht te staan toen hij mij zag en samen met de kindjes liepen we naar de flat waar het jarige kindje woonde. We moesten met de lift en de spanning was bijna niet te houden toen we daar samen in stonden. Alsof we een doodnormaal gezin waren, kwamen we aan bij de deur van de jarige. We brachten onze kids naar binnen, zeiden gedag en ging weer naar huis. Weer moesten we met de lift, maar nu stonden we er zonder kindjes in. De deur was nog niet dicht of hij trok me al naar zich toe. Een lange, intense kus volgde…

Zijn vrouw sprak ik ook wel eens op het schoolplein, naar haar toe heb ik me erg schuldig gevoeld. Op een gegeven moment heb ik het dan ook afgekapt met hem, dit kon niet zo doorgaan. Hij had een gezin, was gelukkig met zijn vrouw en ik wilde daar niet tussen komen. We hebben nog een laatste keer stiekem afgesproken en toen hebben we het contact voor zover dat ging verbroken. Op het schoolplein zien we elkaar nog wel, daar komen we niet onderuit. We zeggen elkaar gedag, kletsen samen, want we kunnen het gewoon heel goed met elkaar vinden en soms raakt hij me subtiel aan. Nog steeds voel ik die spanning, maar verder dan dit gaan we niet meer, hoe leuk ik hem ook vind.”

Co-ouderschap: zo deal je met een ex die de kinderen verwent

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.