Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Vrije Tijd 9 feb 2024
Leestijd: 2 minuten

10x schmink voorbeelden voor kinderen voor een feestje of carnaval

Schminken tijdens een kinderfeestje: je gooit er vaak hoge ogen mee. Ook tijdens carnaval mogen de potjes gekleurde gezichtsverf de kast weer uit getrokken worden. Door je gezicht, of in dit geval dat van je kind, om te toveren tot iets magisch, breng je bij iedereen een lach op het gezicht.

We geven je tien schmink voorbeelden voor kinderen die gemakkelijk te realiseren zijn.

Schmink voor carnaval

Op 11, 12 en 13 februari worden de steden onder de rivieren omgetoverd in Oeteldonk, Lampegat en Kruikenstad. Veel scholen zijn dicht, veel mensen zijn vrij op deze dagen, want een groot deel van Nederland viert dan carnaval. De ideale gelegenheid om eens flink in de schmink te gaan. Ook tijdens kinderfeestjes is schminken een leuke activiteit. De mooiste creaties komen voorbij, van Spiderman tot unicorns.

Schmink voorbeelden voor kinderen om na te maken

Speciaal voor die gelegenheden hebben wij 10 schmink voorbeelden voor kinderen bij elkaar gezocht. Allemaal gemakkelijk te realiseren, zolang je kind maar eventjes stil kan zitten. Ook belangrijk: goede schmink. Met een palet van een goedkope winkelketen kom je namelijk niet zo ver.

Maak je regelmatig gebruik van schmink, investeer dan liever in een palet van kwaliteit, want daarmee kun je gemakkelijker en mooier schminken.

10x schmink voorbeelden voor kinderen

Van lieve dieren tot magische wezens en van superhelden tot bloemenfestijn.

Een schattig konijn

Icey Spidey

Een magisch elfje

Superheld Spiderman

Simpele Minnie Mouse

Pikachu

Roarrrr

70s flowerpower

Magische vlinder

De kleine zeemeermin

Alternatieve schmink voorbeelden voor kinderen

Ben je nou niet zo handig met schmink, maar wil je kind heel graag gezichtsversiering? Dan kun je altijd nog kiezen voor een kant-en-klare gezichtstattoo (die je opplakt en natuurlijk weer kunt verwijderen). Of gezichtsteentjes die in de verpakking al op de juiste plek zitten. Hoef je dus alleen nog maar op te plakken. In no time is je kind voorzien van mooie schmink, zonder dat je zelf met potjes verf aan de slag hoeft.

Met nog een leuk carnavalskostuum of verkleedkleding erbij heeft je kind de dag van zijn of haar leven.

Viking of hippie? 5x de leukste verkleedkleding tijdens carnaval voor jouw kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.