Laurien Bleeker
Laurien Bleeker Persoonlijke verhalen 28 apr 2022
Leestijd: 5 minuten

Elisa (39): ‘We hebben ons seksleven weer terug. En hoe’

Met jonge kinderen die veel aandacht nodig hebben, staan relaties soms op een laag pitje. Zo ook de relatie van Elisa, die al jarenlang samen is met haar man. Door een paar kleine dingen kwam daar verandering in en vonden ze elkaar weer terug. Nu is hun relatie en hun seksleven sterker dan ooit.

Elisa (39): “Mijn man en ik zijn al jaren samen. We leerden elkaar kennen op de middelbare school en sindsdien zijn we niet meer bij elkaar weggegaan. We haalden samen ons examen en we gingen beide studeren in Amsterdam.  Op een gegeven moment zijn we nog in onze studentenperiode gaan samenwonen, want we voelden dat we bij elkaar hoorden.

Na de studies kregen we beide een leuke baan en hadden we dus ons leven op orde. We hadden ons leven samen, maar we deden ook veel apart van elkaar. We lieten elkaar heel vrij in ons doen en laten en dat zorgde voor een sterke band. Ook tussen de lakens wisten we elkaar altijd weer te vinden en we kenden elkaars lichaam goed. Beide genoten we van deze tijd en van elkaar.

We leefden naast elkaar, in plaats van met elkaar

Toen we een paar jaar aan het werk waren, mooie reizen hadden gemaakt en een koophuis hadden gevonden, vonden we dat we op een punt beland waren om aan kinderen te beginnen. Superspannend, maar ook heel leuk. We hadden er erg veel zin in en dat gaf een flinke boost aan ons seksleven. Na een paar maanden was het raak: ik was in verwachting van ons eerste kindje, een jongetje.

Mijn man vond mijn groeiende buik en borsten heel interessant (vooral dat laatste) en kon niet van me af blijven. Ik vond zijn aandacht weer heel fijn en zo hadden we de tijd van ons leven in bed. Toen ons zoontje er eenmaal was, stond ons seksleven op een laag pitje. Niemand die dat erg vond hoor, we genoten zo erg van dat kindje in ons leven, dat dat nu even het belangrijkste was. Gelukkig kwam de zin langzamerhand bij ons beide weer terug en vonden we elkaar weer.

We zijn inmiddels een paar jaar en nog twee kinderen verder. Ze zijn bijna allemaal uit de luiers en we hebben een fijn leefritme gevonden met z’n allen. Wel merkte ik dat mijn man en ik uit elkaar aan het groeien waren, lichamelijk vooral. Ik was vaak erg moe, plofte ‘s avonds op de bank, keek een serie op Netflix en ging naar bed. Voor mijn man gold eigenlijk hetzelfde. En dan sliep er vaak nog wel een kind tussen ons in. We leefden naast elkaar, in plaats van met elkaar.

Ons seksleven kreeg een enorme boost

Van seks kwam weinig tot niets meer terecht. We raakten elkaar zelfs bijna niet meer aan. Geen knuffel in het voorbij gaan, soms niet eens een kus bij het weggaan. Dit kon zo niet langer vond ik, dus ik besloot erover in gesprek te gaan. Gelukkig miste mijn man mij ook, dus we zouden hier iets aan doen. Hij ging weer sporten, niet dat ik hem niet meer aantrekkelijk vond, maar hij was niet vooruit te branden en de kilo’s waren er in de loop der jaren aangevlogen. De energie die hij kreeg van het sporten én dat hij beter in zijn vel zat, werkte al als een trein. Ik ging naar de schoonheidsspecialist en liet af en toe mijn nagels doen.

Ik kocht een nieuw parfum voor hem en hij nieuwe lingeriesetjes voor mij. In plaats van ‘s avonds Netflix aan te zetten, keken we samen naar een (erotische) film. We raakten elkaar weer aan overdag. Gewoon even een knuffel in het voorbij gaan. Letterlijk zagen we elkaar weer staan, omdat we daar ook echt moeite voor deden. Ook planden we date-nights, iets waar we voorheen de moeite niet voor namen. Ik maakte me op, trok wat moois aan met natuurlijk zo’n lingeriesetje eronder. We gingen uit eten of naar de bios en leken wel weer een stel verliefde pubers die niet uitgepraat raakten.

We vonden elkaar én ons seksleven terug. Want door al deze subtiele veranderingen, kregen we daar ook weer zin in. Sliep er een kind in ons bed? Dan gingen we naar de badkamer, de trap of de keuken. Die verandering van plek kan ook heel opwindend zijn. We hadden de smaak te pakken en zochten naar meer dingen die ons seksleven een boost konden geven. Zo bestelden we samen seksspeeltjes online. Alleen al het idee om die erbij te pakken later die week, wond ons op.

We vonden niet alleen elkaar, maar ook onszelf weer terug

Beide kregen we dus weer zin in elkaar en dat zorgde ook voor een boost in ons zelfvertrouwen. We gaan ook steeds een stapje verder en vertellen elkaar alle fantasieën die we hebben. Zo vinden we nieuwe standjes uit en ontdekken we nieuwe plekken op elkaars lichaam. Ook proberen we echt de tijd te nemen voor elkaar, al is een vluggertje op z’n tijd ook best leuk (vooral stiekem, als de kinderen in een andere kamer aan het spelen zijn).

Omdat we hier zo mee bezig waren, groeiden we weer naar elkaar toe. We hadden veel vaker weer gesprekken met elkaar, in plaats van dat we naar een beeldscherm staarden de hele avond. Zo kregen we niet alleen ons seksleven weer terug, maar eigenlijk waren we samen weer in een heel andere fase beland: we vonden elkaar weer terug, maar ook onszelf.”

7 redenen waarom je jouw tiener wél naar Sex Education wil laten kijken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.