Redactie
Redactie Lichamelijke ontwikkeling 19 jun 2018
Leestijd: 1 minuut

Simpele rekensom: zo lang wordt je kind later

Ben je benieuwd hoe lang je kind wordt als volwassene? Hier twee simpele manieren om uit te rekenen of je kind later groter wordt dan jij of altijd tegen je op zal blijven kijken.

Er zijn twee manieren om de lengte van je kind te voorspellen. Bij de eerste formule wordt er uitgegaan van de lengte van beide ouders en bij de tweede formule van de groeicurve van je kind. Natuurlijk kun je met deze formules niet helemaal exact de toekomstige lengte van je kind uitrekenen. Deze is ook afhankelijk van zaken als voeding, beweging en ziektes. Ook heeft de plek in het gezin mogelijk invloed op de lengte als volwassene: jongere kinderen zijn vaak kleinere dan hun oudere broers of zussen. Maar het geeft in elk geval een indicatie over de lengte van je kind als hij later groot is (of klein?).

Formule 1

Heb je een zoon? Om zijn lengte als man te voorspellen tel je de lengte van beide ouders bij elkaar op. Tel hier vervolgens 13 centimeter bij op en deel deze uitkomst door twee. Voor meisjes werkt het principe hetzelfde, alleen haal je nu 13 centimeter van de som van beide ouders af en daarna deel je door twee. Mannen en vrouwen schelen namelijk gemiddeld 13 centimeter.

Formule 2

De tweede manier om de lengte van je kind te voorspellen is nóg simpeler. Heb je een zoon; verdubbel dan de lengte die hij had op tweejarige leeftijd, zó heb je een goede indicatie van hoe lang hij wordt. Bij een meisje verdubbel je de lengte die ze had met achttien maanden oud.

En tádáá, nu maar afwachten of het klopt!

Bron: Daily Mail

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.