Laura Saija
Laura Saija Feestdagen 21 nov 2022
Leestijd: 3 minuten

Wat is ons Sinterklaasbudget? ‘Voor de meeste gezinnen tussen 50 en 100 euro’

Dat november en december drukke feestmaanden zijn, hoeven we geen enkele moeder te vertellen. Het lijkt wel of we bezig blijven met cadeaus en snoep. Maar hoe vaak mogen onze kinderen eigenlijk hun schoen zetten? En wat is het budget voor een schoencadeau? Hoeveel geven we per kind uit op pakjesavond?

Wat is ons Sinterklaasbudget?

Onze collega’s van Famme hielden een poll op Instagram onder lezeressen en dit zijn de resultaten.

Eén keer per week schoen zetten

De meeste kinderen mogen hun schoen één keer per week zetten, dit geeft 58 procent van de Famme-lezeressen aan. Van 37 procent van de stemmers mag hun kind twee keer per week een schoen zetten. Slechts 3 procent geeft aan dat zijn kind elke dag een schoen mag zetten.

Aantal keren schoen zetten
1 keer per week 58 procent
2-3 keer per week 37 procent
4-6 keer per week 2 procent
Elke dag 3 procent

5 euro voor een schoencadeautje

Als er een schoencadeautje gegeven wordt, geven we meestal 5 euro of minder uit. Zo geeft 48 procent van de moeders minder dan 5 euro uit voor een cadeautje en 40 procent van de moeders geeft ongeveer 5 euro uit. Een kleine groep van twaalf procent van de Famme-lezeressen geeft meer dan 5 euro uit voor een schoencadeautje.

Budget schoencadeautje
Minder dan 5 euro 48 procent
5 euro 40 procent
Meer dan 5 euro 12 procent

50 tot 100 euro per kind op pakjesavond

Met pakjesavond wordt er groter uitgepakt. Het budget per kind ligt dan voor de meeste Famme-lezeressen tussen 50 en 100 euro, namelijk bij 41 procent. Voor 35 procent van de Famme-lezeressen komt het budget op pakjesavond uit op 25 tot 50 euro per kind. Van de stemmers gaf 16 procent meer dan 100 euro uit en slechts 7 procent minder dan 25 euro.

Budget pakjesavond
< 25 euro 7 procent
25 – 50 euro 35 procent
50 – 100 euro 41 procent
> 100 euro 16 procent

Reacties

Op Facebook gaven de meeste lezeres ook aan dat hun kind één of twee keer per week een schoen mag zetten. Het budget voor cadeaus lag meestal ook rond de 5 euro.

Henrike – “Mijn kinderen, vooral mijn zoon, zette elke dag een schoen. Maar ja, Sint kwam echt niet elke dag langs. Proberen kan altijd.”

Carlijn “Twee of drie keer per week is hier de max. Meer dan genoeg. Schoencadeau onder de 5 euro. De duurdere cadeaus krijgen ze met pakjesavond.”

Pamela “Twee keer per week en dan iets kleins met soms wat lekkers erbij.”

Kaylee “Een keer op woensdag en een keer op zaterdag. Cadeautjes zijn maximaal 5 euro. En vooral dingen die op gaan, zoals stickers, kleurdingetjes, snoepjes, fruit.”

Meredith “Iedere dag, maar er zit niet iedere dag iets in. Wij doen ook geen cadeautjes in de schoen, alleen lekkers en een mandarijn.”

Lucilla “Hier mogen ze één of twee keer per week een schoen zetten. Denk dat het budget ongeveer 10 euro per keer is. Vaak kleinere cadeautjes met wat lekkers.”

Eva – “Op zaterdag krijgen ze een klein cadeautje van maximaal 5 euro en op woensdag zit er wat lekkers in.”

Noel – “Hier mogen ze hem vanaf aankomst tot vertrek elke zaterdag zetten. Er komt dan een kleinigheidje in. Het zijn cadeautjes van rond de 2 tot 3 euro om mee te knutselen en één keer iets lekkers. Ze zijn al verwend genoeg tegenwoordig.”

Kim “Hier op woensdag en zaterdag. Cadeautjes onder de 5 euro en met pepernoten of een paar chocolademunten.”

5 moeders vertellen hoeveel geld zij uitgeven aan Sinterklaascadeaus

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.