Redactie
Redactie Gebit 1 dec 2021
Leestijd: 1 minuut

Slaapt je kind slecht? Tandenpoetsen in het donker is de oplossing!

Heeft je kind moeite met inslapen? Het geheim van een goede nachtrust zou héél simpel zijn: laat je kind z’n tandenpoetsen in het donker. Door het felle licht in de badkamer wordt het lichaam juist wakker, terwijl het in ‘slaapmodus’ zou moet raken.

Dit zegt Russel Foster, neurowetenschapper van Oxford. Als je je tanden in het donker poetst, val je dus sneller in slaap, omdat je lichaam ook langzaamaan in de slaapmodus raakt.

Tandenpoetsen in het donker

Tijdens een lezing in Londen legt de wetenschapper uit dat je lichaam in het donker signalen krijgt dat het bedtijd is. “Plotseling het licht in de badkamer aanzetten is erg verstorend. Eigenlijk moet er een badkamerlicht komen met aparte instellingen voor de avond.”

Verslechterd immuunsysteem

“Wij brengen gemiddeld 36 procent van ons leven slapend door. Slaapgebrek kan leiden tot een verslechterd immuunsysteem en hoger risico op obesitas en geestesziekten”, vertelt Foster. “Daarom is het zo belangrijk om op je biologische klok te letten en je natuurlijke ritme zo min mogelijk te verstoren.” Toch maar eens uitproberen, dat tandenpoetsen in het donker?

5 manieren om het tandenpoetsen leuker te maken voor je kind

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.