redactie
redactie Gezondheid 19 juni 2018

‘Slechte slaper? Poets tanden in het donker’

Heeft je kind moeite met inslapen? Het geheim van een goede nachtrust zou héél simpel zijn: laat je kind z'n tandenpoetsen in het donker. Door het felle licht in de badkamer wordt het lichaam juist wakker, terwijl het in 'slaapmodus' zou moet raken.

Dit zegt Russel Foster, neurowetenschapper van Oxford. Als je je tanden in het donker poetst, val je dus sneller in slaap, omdat je lichaam ook langzaamaan in de slaapmodus raakt.

Badkamerlicht verstoord

Tijdens een lezing in Londen legt de wetenschapper uit dat je lichaam in het donker signalen krijgt dat het bedtijd is. “Plotseling het licht in de badkamer aanzetten is erg verstorend. Eigenlijk moet er een badkamerlicht komen met aparte instellingen voor de avond.”

Verslechterd immuunsysteem

“Wij brengen gemiddeld 36 procent van ons leven slapend door. Slaapgebrek kan leiden tot een verslechterd immuunsysteem en hoger risico op obesitas en geestesziekten”, vertelt Foster. “Daarom is het zo belangrijk om op je biologische klok te letten en je natuurlijke ritme zo min mogelijk te verstoren.” Toch maar eens uitproberen, dat tandenpoetsen in het donker?

Bron: NU.nl

Reageer op artikel:
‘Slechte slaper? Poets tanden in het donker’
Sluiten