Redactie
Redactie Vrije Tijd 20 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Jeugdsentiment: het leukste speelgoed en de leukste spelletjes van vroeger

Van Betty Spaghetti tot Polly Pocket: het is best leuk om zo nu en dan terug te denken aan al het speelgoed waar jij vroeger mee speelde. Ook leuk om aan je kind te vertellen (of zelfs te laten zien) waar de kids van vroeger zich uren mee konden bezighouden.

De leukste kinderspelletjes en het leukste speelgoed uit onze jeugd

Dit zijn de leukste kinderspelletjes van vroeger. Wedden dat je kind ze ook fantastisch zal vinden?

Betty Spaghetti

Met haar sliertige benen (die ook nog eens mega flexibel waren) en haar spaghettihaar kon jij je uren vermaken. Barbie mocht dan super populair zijn, maar Betty Spaghetti kwam toch zeker op de tweede plaats.

Waterringen

Het doel van dit spel is om alle ringen op de stokjes te krijgen. Klinkt best makkelijk, maar het was best nog even pielen. Heb jij vroeger ook de hele tijd geconcentreerd naar dit spel liggen staren? Je ging pas stoppen tot je alle ringen op die stokjes had gekregen!

Polly Pocket

Leuk én handig: Polly Pocket was het ideale speelgoed om makkelijk mee te nemen, van opa naar oppas naar huis. Vroeger had je hele verzamelingen, van kastelen tot huizen: je had ze allemaal.

Furby

Iedereen kent Furby, dat kan niet anders. Hét harige speelgoed vriendje om mee te kletsen, spelen en te slapen. Al was dat slapen niet altijd rustig, weet je nog die nachten waarbij Furby uit het niets begon te praten? Brrrr.
https://www.instagram.com/p/BHR7qXej1NQ/

Slinky

Misschien speelt jouw kind tegenwoordig ook wel met de slinky. Jij was hier vroeger ook fan van. Al was het wel vervelend dat-ie vaker in de knoop zat dan dat je er plezier van had. Ach, het bleef een goed excuus om op de trap te mogen spelen.
https://www.instagram.com/p/B96-KI8ByiC/

Pogo bal

De perfecte manier om je evenwicht en balans te oefenen – of om natuurlijk je energie kwijt te raken door lekker door de kamer te gaan springen. Dit speelgoed zorgde voor veel lachbuien, maar ook voor pijnlijke enkels en zere knieën.

Tamagotchi

De Tamagotchi was als een huisdier voor je, helemaal als je geen echt huisdier mocht hebben. Het digitale wezentje probeerde je telkens zo lang mogelijk in leven te houden door er dagelijks aandacht aan te geven – en nee, dat ging lang niet altijd goed.

Meer speelgoed ideeën:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.