Gina Koninkx
Gina Koninkx Vrije Tijd 4 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

5 leuke spellen om te spelen onderweg in de auto

Met de kroost op de achterbank op naar Frankrijk. Leuk! Maar natuurlijk niet voordat er voldoende broodjes zijn gesmeerd, een cadeaupakket voor onderweg is samengesteld én er voldoende spellen zijn bedacht om onderweg te spelen. Zo houd je de kids wel even zoet.

Geen inspiratie voor spelletjes op de achterbank? Wij hebben nog een paar goede opties waar je zelf ook plezier aan beleeft.

Leuke spellen om in de auto te spelen

Voor je het weet zijn jullie in het zuiden van Frankrijk.

1. Spellen met vragenkaartjes

Voor alle mogelijke leeftijden kun je doosjes met vraagkaartjes kopen. Hartstikke leuk. Dit kan variëren van vragen die gerelateerd zijn aan één thema, maar ook van alles door elkaar zoals ‘wat is je laatste leugentje om bestwil’ of ‘wanneer ben je voor het laatst geschrokken en waardoor kwam dat’. Daar zijn jullie wel even zoet mee.

2. Spelletjes met nummerplaten

Als je op de snelweg rijdt is één ding zeker: overal om jullie heen rijden auto’s. En al die auto’s zijn voorzien van nummerplaten met verschillende lettercombinaties. Bedenk zo snel mogelijk een leuke zin met het nummerbord van de auto dat jullie inhaalt. Zo wordt 6-HTK-34 bijvoorbeeld ‘Hele Trage Koe’!

3. Letterspellen

Om je kids lekker uit te blijven dagen, is het hartstikke leuk onderweg verschillende letterspellen te spelen. De meest klassieke blijft natuurlijk een woord te verzinnen en vervolgens een nieuw woord te verzinnen wat begint met de laatste letter van het voorgaande woord. Met plaatsnamen wordt dat bijvoorbeeld Parijs, Singapore, Emmeloord. En met dieren ga je van ‘slang’ naar ‘giraffe’ naar ‘eekhoorn’.

4. Achterbank-edities van bordspellen

Tegenwoordig koop je je favoriete bordspellen ook voor op de achterbank. Deze speldozen zijn niet alleen een stuk compacter, de pionnen zijn vaak ook stukken steviger zodat ze zelfs in de bocht goed op het bord blijven staan.

5. Wie of wat ben ik?

Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een blok post-its en een pen. Bedenk voor iedereen van het gezin een persoon of ding en schrijf dit op de post it. Plak dit op je hoofd en stel elkaar om en om een vraag die beantwoord moet worden met een ja of nee om erachter te komen wie of wat je bent.

Blijven de kids kibbelen? Dan kan je altijd nog het spel ‘wie kan het langst stil zijn’ spelen.

De 8 grootste irritaties als je op vakantie gaat met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.