Japke Janneke Sybesma
Japke Janneke Sybesma Vrije Tijd 28 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

Spelletjes voor warm weer: zo houd je je hoofd koel

De zomer komt eraan en dat betekent ook dat de zon zich vaker laat zien en de temperatuur langzaamaan omhoog gaat. Wat is leuk om te doen tijdens deze warme dagen? In dit artikel geven we wat suggesties. Welke spelletjes kun je doen met warm weer?

Om het hoofd koel te houden tijdens de warme dagen, kun je heel wat leuke spellen bedenken. Niet alleen met water, maar ook in de schaduw kun je een hoop verkoeling vinden met je kinderen.

Spelletjes voor warm weer

Deze spelletjes zijn gegarandeerd een succes wanneer het warm weer is:

Spelen met sponsen

Natuurlijk zijn spelletjes met water het allerleukst wanneer het warm is. Met sponzen kun je heel veel leuke spelletjes bedenken. Een voorbeeld is tikkertje met sponzen. De tikker probeert met een natte spons anderen te tikken. Ook kun je overgooien met natte sponzen en iemand in het midden laten staan die de spons moet proberen te pakken. Verder kun je ook met stoepkrijt op een muur een soort dartbord tekenen. Laat kinderen vervolgens van een afstandje sponzen gooien.

Waterballonnen

Waterballonnen zorgen gegarandeerd voor waterpret. Je kunt er natuurlijk een ‘gevecht’ mee maken, maar ook een leuk overgooi spel voor bedenken. Ook met waterballonnen kun je op het dartbord van krijt gooien. Dit kan op een muur, maar natuurlijk ook gewoon op de grond.

Flessenvoetbal

Flessenvoetbal is misschien wel een van de meest bekende spelletjes die je kunt spelen met warm weer. Vul een aantal lege flessen met water en probeer die van elkaar om te schoppen met een voetbal. Is de fles omgeschopt? Haal dan eerst de bal en daarna mag je de fles omhoog zetten.

Groente-, fruit of snoep happen

Wat je hiervoor nodig hebt, is een grote afwasteil of bak. Je vult deze met water en legt er een stukje groente, fruit of snoep in. Doel is om dit op te happen. Lekker en verfrissend!

Waterbaan maken

Natuurlijk zijn er waterbanen te koop, maar wist je dat je ook heel gemakkelijk zelf een waterbaan kunt maken? Met behulp van half lege flessen, bekers of plastic bakjes kun je zo een stromende baan maken.

Mega bellen blazen

Je kunt het kopen in diverse winkels, maar ook heel gemakkelijk zelf maken met behulp van twee stokken en een touw. Wie maakt de grootste en mooiste bellen?

Speurtocht in het bos

Tot slot kun je natuurlijk ook zoveel mogelijk schaduw opzoeken. Zet een speurtocht uit in het bos en laat je kinderen hier lekker afkoelen.

7x leuke spelletjes om buiten te spelen, ook als het minder goed weer is

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.