Gina Koninkx
Gina Koninkx Opvoeden 26 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn 3 goede straffen waar je puber enorm van zal balen

Heeft jouw puber het te bont gemaakt? Dan kan het hard nodig zijn om hem of haar te straffen. Na een voorval op school bijvoorbeeld of na het aftreden van jouw regels. Consequent reageren op gedrag wat niet door de beugel kan, is op verantwoorde wijze absoluut geen probleem. Sterker nog, je kind leert hier ook wat van.

Straffen klinkt al gauw nog al heftig, maar je kind moet natuurlijk wel leren dat stout gedrag kan worden bestraft. Wees daarin dus ook consequent. Al helemaal als je kind iets heeft gedaan wat ernstig is. Maar de vraag is natuurlijk, wat is nou een gepaste straf?

Je kind straffen

Een straf is soms noodzakelijk om je kind te laten zien dat ongepast gedrag consequenties heeft. Inspiratie nodig voor een goede straf? Wat dacht je hiervan?

1. Telefoon afpakken

Kinderen zijn tegenwoordig hooked aan hun telefoon. Wat we daarvan vinden laten we even in het midden. Goed, als er iets is waar ze van balen, is het om zonder telefoon te zitten. Als je je kind een behoorlijke straf wil opleggen, is het dus geen gek idee om die telefoon af te pakken. Dat kan een dag duren maar indien nodig ook een hele week. P.s. ook AirPods afpakken is écht een goeie.

2. Een weekend niet uitgaan

Als je puber al in de fase zit van het uitgaan, kan je je kind natuurlijk ook een weekendje thuis houden. FOMO (Fear Of Missing Out) is op die leeftijd behoorlijk erg, dus deze consequentie zullen ze voelen.

3. Geen (leuke) afspraken

Je kan ook besluiten je kind een week lang te ontzien van leuke afspraken. Spreek dan af dat je kind na school direct naar huis komt. Natuurlijk moeten belangrijke afspraken en sportlessen gewoon doorgaan, maar een week niet chillen met vrienden vinden ze echt niet tof.

Gaat jouw tiener voor het eerst stappen? 4 dingen om van tevoren met ze te bespreken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.