Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Ouders 4 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Populaire YouTuber Technoblade op 23-jarige leeftijd overleden: ‘So long nerds’

Als jouw kind fan is van de game Minecraft, dan is er een grote kans dat hij Technoblade kent. De populaire YouTuber met ruim elf miljoen volgers werd namelijk voornamelijk bekend door het spelen van dit spel.

“Als je dit kijkt: ik ben dood”, dat zijn de eerste woorden waarmee de YouTuber zijn afscheidsvideo begint. De bekende Minecraft-YouTuber overleed op 23-jarige leeftijd aan kanker. In een video, met de titel ‘so long nerds’, die onlangs werd geplaatst op zijn kanaal neemt hij afscheid van zijn volgers.

Technoblade overleden

Technoblade, die anoniem wilde blijven, startte zijn YouTubekanaal in 2013. In de jaren die volgden groeide zijn populariteit en werd hij een van de bekendste YouTubers van deze tijd. Vorig jaar augustus vertelde Technoblade aan zijn kijkers dat er kanker bij hem was vastgesteld. De pijn die hij voelde in zijn arm bleek niet te komen door overmatig gamen, maar door een tumor. Alex, zoals de gamer in het echt blijkt te heten, had een zeldzame vorm van kanker die in het bindweefsel groeit.

In zijn laatste video bedankt hij al zijn volgers. “Als ik nog honderd levens had, zou ik er elke keer voor kiezen om Technoblade te zijn, want dat waren de gelukkigste jaren van mijn leven.”

Praten met je kind over kanker

Het kan zijn dat je kind onderstaande video heeft gezien en achterblijft met vragen over de ziekte van Technoblade, een goed moment om hier het gesprek over aan te gaan. Leg uit dat kanker een ernstige ziekte is, die vaak ook te genezen is. Alleen helaas niet altijd, zoals in het geval van Technoblade. Je hoeft kanker niet mooier te maken dan het is, vermijd het woord dan ook niet, maar leg in kindertaal uit wat kanker is. Hou daarbij rekening met de leeftijd van je kind. Wil je weten hoe je dat doet? In dit artikel gaan we daar uitgebreid op in.

Wat is Minecraft? Alles wat je als ouder wil weten over deze game

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.