Laura Saija
Laura Saija Geld 21 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

App leert tieners omgaan met geld en heeft al duizenden gebruikers

Kan jouw tiener totaal niet met geld omgaan? Dan kan de app Teenit hem misschien wel helpen. Zo kan je puber meteen zien of het slim is om van zijn laatste geld de nieuwste Nike-schoenen te kopen of dat hij daar beter mee kan wachten.

Teenit is een app die speciaal ontwikkeld is om tieners om te leren gaan met geld. Volgens cijfers van het Nibud zijn er namelijk steeds meer jongeren ook na hun 18e nog steeds erg afhankelijk van de financiële steun en het advies van hun ouders. Leuk detail, de app is niet alleen vóór tieners, maar tieners hebben ook meegeholpen aan de ontwikkeling.

Koppelen aan bankrekening

In de Teenit app kunnen tieners tussen de 12 en 18 jaar, met toestemming van de ouders, eenvoudig en anoniem hun eigen bankrekening koppelen aan Teenit. De app bevat slimme budgetteringsfuncties om uitgaven en inkomsten helder in beeld te krijgen.

Tatiana Lukyanova Pastukhova is een van de oprichters van Teenit: “Door het verdwijnen van cash is geld voor veel jongeren een abstract begrip en financieel zelfstandig worden is daarom lastiger. Wij brengen in de app geld weer tot leven. Zo kunnen jongeren veel beter beoordelen hoeveel geld ze uitgeven en hoeveel zij kunnen sparen. Het is dus veel duidelijker waar ze financieel staan.”

Duizenden gebruikers

De app is sinds eind vorig jaar beschikbaar en heeft inmiddels 2.800 gebruikers. De eerste ervaringen zijn heel positief. “Vooral de duidelijke visualisaties van binnengekomen en uitgegeven geld vinden tieners prettig.”

Met een beloningssysteem kunnen tieners meer kennis opdoen over de financiële wereld.  “Ze kunnen punten verdienen die onder meer kortingscodes en andere financiële beloningen kunnen opleveren. Dat motiveert tieners om zich meer te verdiepen in de wereld van digitaal geld”, zegt Tatiana.

Bron: Teenit

Margot: ‘Mijn zoon verloor in één dag 15.000 euro spaargeld in een online casino’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Ieder weekend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.