Valéry de Voijs
Valéry de Voijs Ouders 23 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Weet jij wat ‘no cap’ betekent? 10x termen van tieners uitgelegd

Heeft jouw kind je weleens aangesproken met Karen? Geloof ons, dat is geen compliment. Deze termen wil jij als ouder dan ook in je notitieboekje noteren. Dit bedoelen tieners namelijk écht met de volgende termen.

Spill the tea!’, ‘no cap‘ en vele andere termen worden tegenwoordig door tieners gebruikt. Wat ze er precies mee bedoelen, leggen we hier haarfijn uit.

Termen gebruikt door tieners

Deze tien termen zijn bij jouw tieners gegarandeerd bekend.

Gucci

Jij denkt bij Gucci waarschijnlijk aan het luxe Italiaanse modebedrijf. Maar jouw kind zal met Gucci iets heel anders bedoelen. En die betekenis heeft niets te maken met fashion. Gucci staat voor heel cool. Met ‘OMG, zij is zó Gucci, ik ben jelly’, bedoelt je kind dan ook te zeggen dat een persoon heel leuk is, en dat hij jaloers (jelly) is. Weer wat geleerd.

Fire

Wanneer je kind vanuit de keuken roept dat de koekjes on fire zijn, hoef jij er geen brandblusser bij te pakken. Als iets fire is, betekent dat juist iets positiefs: het is geweldig.

Flex

Flexen betekent opscheppen. Wanneer je kind ‘s ochtends met zijn of haar nieuwe sneakers de deur uitgaat en niet kan wachten om met het schoeisel te flexen betekent dat hij de nieuwe aankoop graag aan z’n vrienden wil laten zien.

Yeet

Grote kans dat jouw kind regelmatig een yeet eruit gooit. Yeet is simpelweg een combinatie van yes en neat en wordt dus bedoeld als vreugdekreet.

Low-key/High-key

Low-key staat voor relaxed, chill, rustig. Je kunt je bijvoorbeeld heel low-key gedragen, maar ook een kledingkeuze kan low-key zijn. Met High-key wordt juist het tegenovergestelde bedoeld. Deze term staat voor extravagant, over the top, intens.

Karen

Wanneer je kind je aanspreekt met Karen is dat geen compliment. Karen (op z’n Engels uitgesproken) staat voor iemand die veel klaagt, en onterecht problemen maakt. Het staat voor iemand die van een mug een olifant maakt, en onredelijk gedrag vertoont. Uitspraken als “Don’t be such a Karen“, “Daar is een Karen in the wild” of “Dit is zo’n Karen-actie” zijn dan gegarandeerd bekend bij je kind. Kun je er nog geen beeld bij vormen? Dan kan deze compilatie van Karens wellicht verheldering bieden.

Cap

Bij de term cap denk je meteen aan een pet, maar dit is bij jouw tiener niet het geval. Cap heeft namelijk niets te maken met het hoofddeksel, maar betekent liegen. No cap betekent daarentegen dat iemand de waarheid spreekt. Wanneer je aan je zoon of dochter vraagt hoe dat tentamen is gegaan en hij/zij antwoordt met “Heel goed. No cap“, kun je erop vertrouwen dat je kind de waarheid spreekt.

Tea

Spill the tea!” Oftewel: kom maar op met de roddels. Tea staat (net als juice) namelijk voor roddels en drama.

Boujee

Boujee betekent luxe. Een boujee outfit of levensstijl staat dus voor een luxueuze stijl.

Fluflu

Wanneer tieners de term fluflu gebruiken doelen ze op influencers.

Wist je trouwens dat tieners veel liever online communiceren? En wel om deze redenen

Dit zijn de leukste uitjes voor tieners tijdens de voorjaarsvakantie

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.