Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 22 feb 2022
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste uitjes voor tieners tijdens de voorjaarsvakantie

In het noorden van het land is de voorjaarsvakantie inmiddels begonnen, en het midden en zuiden van het land zijn komende week aan de beurt. En nu alle coronaregels versoepelen kunnen we er weer op uit om leuke dingen te ondernemen met onze kinderen. Ben je nog op zoek naar wat leuke inspiratie voor uitjes met je tiener? Dan heb je geluk! Want wij zetten de leukste uitjes voor de voorjaarsvakantie op een rij.

Tieners zijn niet altijd de meest gemakkelijke kinderen om te plezieren. Ze weten heel goed wat ze willen en door hun puberale gedrag kan het zijn dat ze álles stom en saai vinden. Tenminste dat lijkt zo, want deze dingen vinden ze ongetwijfeld wél leuk om te doen.

Leukste uitjes in de voorjaarsvakantie voor tieners

Deze uitjes zijn leuk om op de agenda te zetten deze voorjaarsvakantie.

1. WONDR Experience

Als je jouw tiener ergens blij mee kunt maken is het wel met gave foto’s en filmpjes voor Instagram en TikTok. Waar of niet? Nou dan zit je bij WONDR Experience goed. Bij dit Instagram museum loop je van de ene pink room naar de ander. Van een bad vol spekjes tot een reusachtige ballenbak, giga teddy beren en nu ook een pop-up pink beach! Meer dan genoeg mogelijkheden om de beste plaatsjes en filmpjes te schieten dus!

2. Musical

Is jouw tiener dol op het theater? Ga dan samen eens naar een musical. Momenteel kun je bijvoorbeeld de musical Aladdin en Belle & het Beest gaan zien. Zeker een hit bij de Disneyfans!

3. Filmpje pakken

Klinkt misschien als een inkoppertje, maar nu je waarschijnlijk zo lang geen bioscoop meer van binnen hebt gezien is het onwijs leuk om weer eens een film te bekijken op het grote doek. Bovendien draaien er veel goede films die tieners ook geweldig zullen vinden. Wat dacht je van Spider-Man: No Way Home? Of toch het romantische Marry Me? met Jennifer Lopez?

4. Museum Voorlinden

Een museum saai? Jouw tieners worden vast wél enthousiast van dit museum. Museum Voorlinden heeft namelijk een mooie vaste tentoonstelling vol met optische illusies. Zo heb je het zwembad of de mini-liften vast weleens voorbij zien komen op social media. Dit museum levert dus ook weer mooie plaatjes op voor de socials, en zal zelfs jouw tiener kunnen bekoren.

5. Sportieve activiteit

Is jouw tiener sportief? Organiseer deze voorjaarsvakantie dan een sportief uitje. Wat dacht je van een klimbos, indoor skiën, of samen naar de schaatsbaan? Er zijn genoeg leuke sportieve activiteiten waar het hele gezin aan mee kan doen!

6. Met de trein

Wat is er leuker dan samen met de trein naar een grote stad? Voor iedere tiener een waar avontuur. Ga bijvoorbeeld naar Amsterdam, Rotterdam of Utrecht om een middagje te winkelen en lunchen. Het is zo simpel, maar de meeste tieners zul je er erg blij mee maken.

7. Sportwedstrijd

Samen met je kind kijken naar een wedstrijd van zijn favoriete club. Blijer kun je hem of haar waarschijnlijk niet maken.

8. Instafood

Samen uiteten is sowieso een leuk idee, maar als je ook nog eens kiest voor een Instagramwaardig restaurant zit je zeker goed! Tips? Ga bijvoorbeeld voor The Streetfood Club in Utrecht of MaMa Kelly in Amsterdam.

5x super originele uitjes om in de natuur te doen met kinderen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.