Lisa van den Akker
Lisa van den Akker School 10 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips staat jouw kind zeker leuk op de schoolfoto

Bij veel scholen staat het na de zomervakantie op de planning: de schoolfoto. Maar hoe zorg je er nu voor dat je kind een beetje leuk op de foto staat? We geven geen garanties, maar met deze tips heb je er in ieder geval alles aan gedaan om de perfecte schoolfoto te krijgen.

De schoolfoto, het zijn niet altijd de beste foto’s van je kind. Maar leuk om te hebben is het wel want het is een mooie manier om de groei en verandering die je kind ieder jaar doormaakt te kunnen zien. En het is extra leuk, als hij dan toch ook nog een beetje goed gelukt is…

Tips voor de schoolfoto

Met deze tips heb jij in ieder geval je best gedaan.

1. De achtergrond

Vaak krijg je van school of van de schoolfotograaf informatie over de achtergrond.Hou met die achtergrond rekening bij de kledingkeuze. Een witte of lichte achtergrond? Dan liever geen witte of lichte kleding, om te voorkomen dat je kind wegvalt tegen de achtergrond. En een drukke achtergrond? Kies dan liever rustige kleding. Zo kun je inspelen op de setting om ervoor te zorgen dat je kind goed matcht.

2. De haren

Was de haren van je kind de dat ervoor. Zo is het schoon maar toch stug genoeg om goed te blijven zitten. Laat je kind niet met nat haar (let dus op als het regent) naar school gaan. Voor meisjes is het haar helemaal strak naar achteren soms minder mooi omdat ze dan soms op de foto kaal lijken. Kies dus liever voor een kapsel waarbij het haar deels te zien is.

3. De hals

Vaak staat alleen het gezicht en de hals op de foto. Kleding met een kraagje of een leuke ketting kunnen er daarom voor zorgen dat je kind er net iets meer “aangekleed” uitziet.

4. Stem broertjes en zusjes af

Gaan je kinderen ook samen op de foto? Stem hun kleding dan op elkaar af. Dat hoeft niet perse helemaal dezelfde kleur te zijn. Maar een beetje matching is wel zo leuk.

5. Laat je kind kiezen

Betrek je kind in de kledingkeuze, het is belangrijk dat hij zich op zijn gemak voelt in de kleding want dat zal hij ook uitstralen op de foto. Draagt je dochter normaal nooit een jurk? Laat het op de schoolfoto dan ook achterwege, ze zal zich anders niet zichzelf voelen.

6. Bereid kleuters goed voor

Is je kind nog nooit op de schoolfoto geweest? Vertel hem dan thuis duidelijk wat hij kan verwachten. Als hij goed is voorbereid is het het een stuk minder eng.

7. Zet het in je agenda

Lijkt simpel, maar je zal niet de eerste zijn die de schoolfoto gewoon glad vergeet. Zonde als je kind met rommelige haren en een oud t-shirt op de foto moet. Dus write it down!

Lees ook:

Binnenkort een fotoshoot met je gezin? Dit moet je dragen voor prachtige plaatjes!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.