Famme.nl
Famme.nl Vrije Tijd 2 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Zó organiseer je een perfect ‘Encanto’ kinderfeestje

‘Zeg geen woord over Bruno, no, no, no….’ Grote kans dat jij de liedjes van Encanto ondertussen moeiteloos mee kan zingen. Deze Disney film heeft sinds vorig jaar al menig hartje veroverd, en is daarmee een populair thema voor kinderfeestjes. Zo organiseer je dan ook een perfect Encanto kinderfeestje voor je kinderen.

Geen zin in een standaard feestje met taart en ballonnen? Met deze tips maak je er zo een geweldig themafeestje van.

Encanto kinderfeestje

Wanneer de kinderen snoepen van de taart kunnen de volwassenen zich verlekkeren aan een Colombiaanse cocktail. Cheers! 

Uitnodiging

Het feest begint natuurlijk al bij de uitnodigingen. Op Etsy vind je bijvoorbeeld kant- en klare uitnodigingen met een Encanto thema, die zowel gedrukt als online beschikbaar zijn. Wil je liever creatief aan de slag? Dan kun je een aantal kleurplaten uitprinten en deze samen met je kleintje inkleuren. Voeg daar zelf nog de datum en tijd van het feestje op, et voila: je creatieve uitnodiging kan de deur uit. Hier vind je bijvoorbeeld verschillende kleurplaten met het Encanto thema.

Muziek

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de Spotify afspeellijst van Encanto af te spelen, maar waarschijnlijk zal je visite na een uur wel genoeg hebben van de muzikale zangkunsten van de Disney cast. Je kunt natuurlijk ook zelf een afspeellijst in elkaar zetten met bekende Colombiaanse muziek. Remember Shakira? Of wat dacht je van een goeie ouwe salsa muzieklijst?

Colombiaanse hapjes

Voor degenen die Encanto niet kennen: het verhaal speelt zich af in Colombia. Erg toepasselijk dus om Colombiaanse hapjes te serveren. Wat dacht je bijvoorbeeld van de overheerlijke empanada’s? Voor de vegetariërs kun je de vulling maken van aardappel of vega gehakt. Daarbij wil je natuurlijk de dip van peper, verse kruiden en tomaten niet vergeten.

Een ander lekker Colombiaans gerechtje is de pandebono. Dit broodje van cassavemeel, maïsmeel en witte kaas is niet alleen lekker, maar ook nog eens gemakkelijk te bereiden. Het porselein laat jij natuurlijk even in de kast. Vandaag eten jullie namelijk van (hoe kan het ook anders..) Encanto bordjes.

Verkleden

Afhankelijk van de leeftijd van jouw kids zijn er online verschillende Encanto jurkjes beschikbaar. Toch niet zo’n fan van deze Disney outfits? Dan kun je natuurlijk ook zelf een Colombiaanse setje uitzoeken. Felle kleurtjes en vrolijke printjes zullen het vast goed doen op deze feestelijke dag. Veel plezier!

Piñatas

Denk je aan Zuid-Amerika, dan zal het beeld van piñatas al snel in je opkomen. Met wat karton, papier en goed lijmpistool maak je gemakkelijk je eigen piñatas zelf.

Wedden dat je feestje nóg leuker zal worden met deze spelletjes?

Dit artikel werd eerder geschreven door onze collega op Famme.nl

Dit zijn de leukste kinderfeestjes voor stoere jongens (én meiden)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.